Giresun’un tarihi zenginliğini ve kadim yapısını korumalıyız

Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi, kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Zeytinlik Semti’nde önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Giresun’un tarihi zenginliğini ve kadim yapısını korumalıyız
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.09.2023
1.605
A+
A-

Serdengeçti’nin ilk durağı Giresun Müzesi oldu. Burada Vali Serdengeçti, Müze Müdürü Hulusi Güleç’ten yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı ve müzedeki tarihi eserleri yakından inceledi. Müze ziyareti sırasında tarihi ve kültürel mirasın korunması ve tanıtılması konularına vurgu yaparak, bölgenin tarihine ve kültürüne olan bu önemli katkıyı takdir etti. Vali Serdengeçti, ziyaret ve incelemelerine restorasyon sonrası Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü sergi ve satış merkezi olarak hizmet veren eski Necatibey İlkokulu binasını ziyaret ederek devam etti. Akabinde mülkiyeti İl Özel idaresine ait tarihi Zeytinlik Konaklarında ve yine eski Ticaret Lisesinin bulunduğu 125. Yıl Halk Kütüphanesi ile restorasyon sonrası Giresun Çocuk Kütüphanesi olarak hizmet veren eski Katolik Kilisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Serdengeçti, bu önemli projenin etkilerini yerinde inceleyerek, projenin bölgeye kattığı değeri yakından gözlemlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projenin bölge turizmi ve kültürel zenginliği açısından büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Vali Serdengeçti, bu tür projelerin devamının geleceğine olan inancını vurguladı. Vali Serdengeçti, “Şehrimizin özgün dokusunu koruyoruz. Giresun’umuzun tarihi zenginliğine, kadim yapısına ve büyüleyici ihtişamına yaraşır düzenlemelerle kültürel mirasımızı gelecek nesillere daha sağlam, daha canlı aktarmayı hedefliyor; çalışmalarımızı özenle sürdürüyoruz” dedi.

REKLAM ALANI