HAK-İŞ Genel Başkanından Belediye Başkanlarına çağrı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Giresun Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

HAK-İŞ Genel Başkanından Belediye Başkanlarına çağrı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.06.2023
55
A+
A-

Genel kurula Arslan’ın yanı sıra; Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Giresun Belediye Başkan Vekili Salih Özdemir, HAK-İŞ İl Başkanları, Giresun ve bölge il ve şube başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, Komite Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkan Mahmut Arslan, şube genel kurulunun HAK-İŞ’e, Sendikamıza ve üyelerimize hayırlar getirmesini temenni ederek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Bütün İnsanlığa Barış ve Kardeşlik Yaşatacağız”

Giresun’da yürütülen sendikal mücadelenin önemine değinen Arslan, “Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlum ve mağdurlarına HAK-İŞ’in borcu var. Bu borcu ödemek zorundayız ve gece-gündüz çaba sarf edeceğiz. Giresun’da da Giresun’un en ücra köşesindeki işçilerin de bizden alacağı var. Biz, onlara ulaşacağız, onlarla kucaklaşacağız, onlarla birlikte inşallah ülkemizle beraber bütün insanlığa bir barış ve kardeşlik yaşatacağız” diye konuştu.

 

“HAK-İŞ’in Tarihi, Darbelere Karşı Mücadeleyle Doludur”

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Giresun belediyelerindeki ilk örgütlenmesinin 1997 yılında 215 üyeyle yapıldığını ancak 28 Şubat nedeniyle üyelerin istifaya zorlandığını anımsatarak  “Bu durum bizi çok üzmüştü. Biz, sendikaların sınavlardan geçtiği bir ülkeyiz. O yüzden HAK-İŞ, 47 yıllık tarihinde asla darbecilerin, darbeye teşebbüs edenlerin olağanüstü dönemler oluşturarak Türkiye’yi rotasından döndürmek isteyenlerin yanında yer almamıştır. HAK-İŞ’in tarihi, olağandışı dönemlere, darbelere, muhtıralara, bir kısım darbe girişimlerine karşı mücadeleyle doludur” dedi.

Belediye Başkanlarına Çağrıda Bulundu

Yeni asgari ücret zammının belirlenmesiyle üyelerimizin toplu iş sözleşmeleriyle aldıkları maaşların yeniden asgari ücrete eşitlendiğini, bu nedenle ücretlerde düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Arslan; “Yeni asgari ücret belirlendi. Türkiye’de 16 milyon sigortalı işçi var. Bunların sadece 2 milyon 200 bini sendikalı. Dolasıyla Türkiye’de emekçilerin, işçilerin ortalama ücretleri, asgari ücretin bir miktar üzerinde. Biz, yıllarca kamuda toplu sözleşme yapıyoruz. Sadece bakanlıklarda değil, özel sektörde de sözleşmeler yapıyoruz. Bizim, üyelerimizin hakkını savunup daha iyi şartlarda yaşamalarını destekleyebilmek için maaşlarını asgari ücretin üzerinde bir ücrete taşımamız gerekiyor. Bugün işçiler fedakârlık yaparak, bunca ağır piyasa şartlarına rağmen şehrin temizliğinden tutun, bütün hizmetlerini yapıyor. Ben, buradan bütün belediye başkanlarımıza çağrı yapıyorum: Lütfen 1 Temmuz itibariyle her şeyi yeniden masaya koyalım, bu insanların, namerde muhtaç olmadan ayakta kalabilecekleri bir çözüm bulalım” diyerek belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

Genel kurulda Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Giresun Belediye Başkanvekili Salih Özdemir, HAK-İŞ Giresun İl Başkanımız ve Öz Sağlık-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Hamza Türkmen, Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komite Başkan Yardımcısı Ayşe Usta ve Giresun Şube Başkanı Abdullah Kaygusuz da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

REKLAM ALANI