Küçükbaş hayvancılıkta destekler başladı

2024 yılı hayvancılık desteklemelerinde yeni dönem

Küçükbaş hayvancılıkta destekler başladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.09.2024
10
A+
A-

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı küçükbaş hayvancılık desteklemeleri kapsamında yetiştiricilere sağlanacak desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Desteklerden yararlanmak için kuzuların ve oğlakların doğduğu işletmede en az 4 ay süreyle yaşamış, küpelenmiş, TÜRKVET ve VETBİS’e kayıt edilmiş olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DESTEK MİKTARLARI BELİRLENDİ

Destekleme başvuruları, 2 Eylül 2024 tarihinde başlamış olup, birinci dönem için 2 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecektir. İkinci dönem başvuruları ise 1 Nisan 2025 – 15 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılacaktır. Temel kuzu/oğlak desteği 200 ₺/baş olarak belirlenmiş, aile işletmeleri, kadın veya genç çiftçiler ve tarımsal amaçlı örgütlere üye yetiştiricilere ilave destekler sağlanacaktır.

DESTEKLEME ŞARTLARINA UYULMASI ÖNEMLİ

Destekleme süreci boyunca, kuzu ve oğlakların gerekli aşılarının yaptırılması, küpelenerek TÜRKVET’e kayıt edilmesi ve ilgili tüm verilerin güncellenmesi, yetiştiricilerin sorumluluğunda olacaktır. Yetiştiriciler, ayrıntılı bilgi almak için Giresun merkezdeki Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’ne veya ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine başvurabilirler.

 

 

REKLAM ALANI