MHP il başkanından fındık fiyatlarındaki düşüşe tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu, fındık fiyatlarının düşmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

MHP il başkanından fındık fiyatlarındaki düşüşe tepki
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.10.2024
22
A+
A-

Karaosmanoğlu, TMO tarafından 132 TL olarak açıklanan fındık fiyatının 115 TL’ye kadar düşmesinin üreticilerde büyük hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

FINDIKTA FİYAT KRİZİ YAŞANIYOR

Fındığın, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da fiyatlarda kriz yaşandığını belirtti. “Rekoltenin düşük olmasına rağmen fiyatların düşmesi, ‘Fındıkta bir oyun mu oynanıyor? Fiyatlarla kimler oynuyor?’ sorularını akıllara getiriyor,” dedi.

ÜRETİCİLER MAĞDURİYET YAŞIYOR

Karaosmanoğlu, fındık üreticilerinin zorunluluktan dolayı ürünlerini emanete vermek zorunda kaldıklarını ve fiyatların hızla düşmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. Hükümete seslenerek, üreticinin alın terini korumak adına acil adımlar atılması gerektiğini belirtti.

“TMO DEVREYE GİRMELİ, ÜRETİCİLERİN HAKKI KORUNMALI”

Karaosmanoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) devreye girerek fiyatları artırması gerektiğini ve ürün bedellerini peşin olarak ödemesinin tekelci güçlerin oyununu bozacağını savundu. Ayrıca, bölgedeki ve fındık üreten illerdeki milletvekillerine de sorumluluk düşerek, üreticilerin hakkını korumak için harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı. MHP olarak fındık üreticisinin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını da ekledi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.