Şenyürek: Çocuklarımızın sağlığından tasarruf yapılamaz

CHP Giresun İl Başkanı Şenyürek’ten eğitimde temizlik ve hijyen uyarısı

Şenyürek: Çocuklarımızın sağlığından tasarruf yapılamaz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.09.2024
9
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik ve hijyen sorunlarının gündeme geldiğine dikkat çekti. Şenyürek, “Çocuklarımızın sağlığından tasarruf yapılamaz” diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

TEMİZLİK PERSONELİ İHTİYACI GİDERİLMELİ

Şenyürek, okullarda haftanın 5 günü hizmet vermesi gereken temizlik personeli ihtiyacının karşılanamadığını ve bu durumun hijyen koşullarını olumsuz etkilediğini ifade etti. “İktidarın sözde ‘tasarruf tedbirleri’ adı altında uyguladığı ‘İşgücü Uyum Programı’, okullarda temizlik görevlilerinin haftada sadece 3 gün çalışmasını öngörüyor. Kalan diğer günlerde temizlik işleri ya velilerin sırtına yükleniyor ya da tamamen ihmal ediliyor” dedi. Bu durumun eğitim sisteminde büyük bir hijyen sorunu yaratacağına ve salgın hastalıklara zemin hazırlayacağına vurgu yaptı.

VELİLERİN YÜKÜ ARTIYOR

Giresun’daki bazı okullarda velilerin kendi imkanlarıyla temizlik personeli tuttuklarına dair gelen şikayetlerin durumun ciddiyetini ortaya koyduğunu belirten Şenyürek, “Yeterli temizlik malzemesi bulunmayan okullarda velilerin kendi ceplerinden malzeme temin etmek zorunda kaldığı yönündeki şikayetler, bu çağ dışı anlayışın yarattığı zaafları gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK VE EĞİTİM HAKKI KORUNMALI

Şenyürek, “Gereken tedbirlerin alınarak, temizlik ve hijyen konusundaki ciddi zaafların ortadan kaldırılması için bu anlayıştan bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir. Sağlık ve eğitim hakkı, ekonomik kriz bahanelerine kurban edilemez; çocuklarımızın sağlığından tasarruf yapılamaz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.