Tirebolu’ya 300 kişilik öğrenci yurdu kazandırılıyor

AK Parti Giresun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Temür, Tirebolu ilçesine 300 kişilik öğrenci yurdu kazandırıldığını açıkladı.

Tirebolu’ya 300 kişilik öğrenci yurdu kazandırılıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.09.2024
23
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu yurdun inşaatının başlatıldığını belirten Temür, projenin 294 milyon 921 bin TL bedelle ihale edildiğini söyledi.

MODERN YURT İMKANLARI

Yurt projesi, 9 bin 955 metrekare arsa alanında, 5 katlı betonarme olarak inşa ediliyor. Sosyal tesislerden teknik bloklara kadar geniş kapsamlı bir yurt kompleksi olarak planlanan proje, konferans salonu, yemekhane, spor sahası ve yeşil alanlarıyla modern bir tesis olacak. Kız ve erkek öğrenci blokları ayrı ayrı tasarlanarak toplamda 318 öğrenciye hizmet verecek.

İNŞAAT %16 TAMAMLANDI

Ali Temür, inşaat çalışmalarının fiziki olarak %16 seviyesine ulaştığını ve hızla devam ettiğini belirtti. Projenin 7 Temmuz 2025 tarihinde tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi planlanıyor.

BAKAN BAK’A TEŞEKKÜR

Temür, projede emeği geçen herkese teşekkür ederken, özellikle Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a desteklerinden dolayı şükranlarını sundu. “Bu yurt Tirebolu’nun yurt sorununu tamamen ortadan kaldıracak ve öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak,” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.