Unutulmaya yüz tutmuş gelenek canlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Otçu Göçü projesine büyük destek

Unutulmaya yüz tutmuş gelenek canlanıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.08.2024
26
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Sacayak Derneği tarafından hazırlanan ve Giresun Doğa Sporları Kulübü (GİDOSK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Otçu Göçü Geleneğinin Yaşatılması” projesi, Giresun’daki unutulmaya yüz tutmuş bir kültürel mirası yeniden canlandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, Otçu Göçü Geleneği’nin tarihi rotaları keşfedilerek, aslına uygun bir şekilde günümüze aktarılacak.

KÜLTÜREL DEĞERİN ÖNEMİNE VURGU

Sacayak Derneği Başkanı Mehdi Ali Memiç, Otçu Göçü ve Otçu Şenlikleri’nin, bölge halkı için büyük bir kültürel değer taşıdığını belirtti. Memiç, bu etkinliklerin bölgenin zorlu yaşam koşullarından doğduğunu ve proje kapsamında bu ritüellerin aslına sadık kalınarak günümüzde de yaşatılmasının amaçlandığını ifade etti.

DOĞA SPORLARINA YÖNELİM VE TURİZM POTANSİYELİ

GİDOSK Başkanı Ahmet Kılıç ise proje hakkında detaylı bilgiler vererek, yayla göç yollarını teknik olarak incelediklerini ve doğa yürüyüşü parkurları haline getirdiklerini belirtti. Kılıç, bu proje ile otçu göçü kültürünü genç nesillere aktarmayı ve onları doğa sporlarına yönlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, projenin Giresun’un turizm potansiyelini artıracağına dikkat çekti.

 

 

REKLAM ALANI