Zam için görüşme trafiği sürüyor!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, düzenlemeyle ilgili beklentileri aktarmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti.

Zam için görüşme trafiği sürüyor!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.07.2023
81
A+
A-

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a ziyarette bulundu.

Ziyarette en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracak olan kanun teklifinin detayları görüşülürken Memur-Sen’in beklentileri ve düzenlemeyle ilgili atılmasını talep ettiği ilave adımlar ele alındı.

Kamu görevlilerinin maaş artışlarını içeren kanun teklifinin kapsamının genişletilmesi gerektiğinin altı çizilen görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, düzenlemenin emeklilere yansıtılması ve kamu çalışanları arasında ücret adaletsizliğinin bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşme sonrasında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünün eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi için Meclise gelen Kanun Teklifinde giderilmesi gereken eksiklikleri aktardık. Kamu işçilerine Temmuz ayında %15 artış yapılacağını, en düşük kamu görevlisi maaşının en düşük işçi maaşı altında kalmaması gerektiğini ifade ettik” ifadelerini kullandı.

Yalçın, yaptığı açıklamada Memur-Sen’in düzenlemeye ilişkin beklentilerini bir kez daha yineleyerek “Bu itibarla, kamu görevlileri ve emeklileri tarafından beklenen; 1- En düşük kamu görevlisinin maaşının kamu işçisinden az olmayacak şekilde düzenlenmesi, 2-Seyyanen ilave ödemenin emekli kamu görevlilerine de yansıtılması, 3-En düşük kamu görevlisi maaşı hesaplanırken eş ve çocuk durumunun dikkate alınmaması, hususlarını aktardık. Bu önemli düzenlemede bir takım revizyonlar yapılarak, Güçlü ve Büyük Türkiye’nin Yüzyılına yakışır şekilde Meclis aşamasında bu sorunun giderileceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI