Giresun Işık Gazetesi

30.Çamoluk Bal Festivali coşkuyla kutlandı

Çamoluk ilçesinde bu yıl 30’uncusu düzenlenen Çamoluk Bal Festivali, büyük bir coşkuyla kutlandı. Çamoluk Kaymakamlığı, Çamoluk Belediye Başkanlığı ve Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından organize edilen festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Göl Park’ta devam eden etkinlikler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

VALİ SERDENGEÇTİ: “ÇAMOLUK, STRATEJİK BİR POTANSİYEL”
Festivalde konuşan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Çamoluk ve Kelkit Havzasının zengin florasıyla önemli bir servet taşıdığını vurguladı. Çamoluk’un Giresun’a kattığı stratejik potansiyele dikkat çeken Serdengeçti, “Giresun’un güneyi, özellikle Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar ilçeleri, vilayetimize ayrı bir zenginlik ve güç katıyor. Bu tür etkinlikler, ilçeler için son derece önemli,” dedi.

BAŞKAN BAKIRHAN: “BALLARIMIZ ÇALIŞKAN İNSANLARIMIZIN ESERİ”
Çamoluk Belediye Başkanı Ergün Bakırhan, festivalin Çamoluk halkının misafirperverliğini ve kültürel değerlerine olan bağlılığını yansıttığını belirtti. “Arıcılarımızın emekle ürettiği ballar, ilçemizin temiz havasının ve çalışkan insanlarının bir eseridir. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ederim,” diye konuştu.

EN İYİ BAL YARIŞMASI VE SATIŞ
Festivalin en çok ilgi gören etkinliklerinden biri olan “En İyi Bal Yarışması”nda Şükrü Yenice’nin balı birinciliği kazandı ve bu bal, bir iş adamı tarafından 200 bin liraya satın alındı. Ayrıca festivalde “bal ağası” da seçildi. Yöresel sanatçıların konserleriyle renklenen festival, büyük bir katılımla tamamlandı.

ÖNEMLİ İSİMLER FESTİVALDEYDİ
Festivale Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan, AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas, Çamoluk Kaymakamı Faruk Carfi, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Exit mobile version