Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan bir operasyonla prematüre bir bebeğin görme kaybı engellenerek bir ilk imza atıldı.
Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, prematüre retinopatisi (ROP) erken doğum haftası ve düşük doğum kilosuna sahip bebeklerde (32 hafta altı- 1500 gram altı) görüldüğü belirtildi. ROP’un, prematüre bebeklerin gözlerindeki retina tabakasında, damarsız alanlarda ortaya çıkan ve sinir hasarına yol açarak görme kaybına neden olan bir hastalık olduğunun aktarıldığı açıklamada, bu hastalığın çocukluk çağı körlüğünün en önde gelen nedenlerinden biri olduğu kaydedildi. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Doç. Dr. Şafak Korkmaz’ın, geçtiğimiz günlerde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ROP Tanı Merkezinde bir ilki gerçekleştirerek, ROP hastalığı nedeniyle kalıcı körlük riski taşıyan prematür bir bebeğe zamanında müdahale edip, görme kaybını engelleyen bir operasyonu başarı ile gerçekleştirdiğinin ifade edildiği açıklamada, “Bu operasyon esnasında Ordu’dan gelerek katkılarını esirgemeyen Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları kliniği anabilim dalı başkanı Doç.Dr. Aslıhan Uzun ve kendisine ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” denildi.
ROP TANI MERKEZİ
Giresun İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Muhammet Bulut, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin, göz hastalıkları uzmanı Doç.Dr. Şafak Korkmaz ve yenidoğan uzmanı Dr. Elif Uzlu’nun katkıları ile kurulan ROP tanı merkezi sayesinde Giresunlu bebek ve ailelerin il dışına çıkmadan ROP tanı hizmetlerini son teknoloji cihazlar ve diğer ekipmanlar ile başarılı bir şekilde alabilmeleri sağlanıyor.