Alabalık üretiminde dev yatırım!

Giresun ilimizde su ürünleri yetiştiricileri, alabalık üretimi için üçgen kuralıyla büyük adımlar atıyor.

Alabalık üretiminde dev yatırım!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.01.2024
93
A+
A-

Sağım faaliyetleri, sağım dönemi gelmiş anaç balıklardan önce dişi balıkların yumurtalarının, ardından erkek anaçların spermalarının sağılarak gerçekleşiyor. Bu yumurtalar, özel kuluçka dolaplarında 31-60 gün bekletildikten sonra alabalık yavrularına dönüşüyor.

Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında sadece 125-150 gün içerisinde parmak boya ulaşıyor. Ardından, 7 ay içerisinde sofralarda 200-250 gr porsiyonluk alabalıklar olarak karşımıza çıkacaklar. Bu değerli besin, doymamış yağ asitleri bakımından zengin ve biyolojik açıdan oldukça değerlidir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan izleme ve teknik destekle, alabalık yetiştiriciliği yapanlar için önümüzdeki yılın planlamasında büyük bir rol oynamaktadır. Bu sezonluk yetiştiricilik faaliyetleri, ilimizdeki alabalık üretimine yeni bir boyut kazandırmaktadır.

REKLAM ALANI