AKSA Doğalgaz Giresun il genelinde doğalgaz dağıtım çalışmalarını değerlendirdi
AKSA Doğalgaz tarafından il genelinde yürütülen doğalgaz dağıtımı çalışmalarının ele alındığı aylık değerlendirme toplantısı, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, 7 Ağustos Çarşamba günü saat 11.30’da Giresun Valiliği Kütüphane Toplantı Salonunda yapıldı ve toplantıya AKSA Şirket Müdürü Doğan Gürler ve İşletme Müdürü Hakkı Kahya da katıldı.
PROJE DETAYLARI VE İLERLEMELER
Toplantıda yapılan bilgilendirme sunumuyla, gerçekleştirilen çalışmalar ve hazırlanan proje detayları paylaşıldı. Bugüne kadar gerçekleştirilen projeler kapsamında Giresun merkez ve tüm ilçelerinde toplam 996.9 milyon TL’lik yatırımla kapsamlı bir doğalgaz şebekesi oluşturuldu. 2012 yılından bu yana başlatılan projede önemli aşamalar kaydedildi ve kısa sürede birçok ilçede doğalgaz hizmeti verilebilir hale geldi.
YATIRIM VE DAĞITIM AĞI
İl genelinde 158 Bin 147 adet daireden 135 Bin 666 adet daireye doğalgaz şebekesi ulaştırıldı. İl ve ilçelerde yatırım çalışmaları %85.6 oranında tamamlandı. Giresun ili ve ilçelerinde 50,2 km çelik şebeke hattı, 516,9 km PE şebeke hattı ve 164,3 km bağlantı hattı imalatı olmak üzere toplam 731,4 km doğalgaz dağıtım hattı tamamlandı.
ABONE ORANI VE GELECEK HEDEFLER
Şu ana kadar il genelinde 99 Bin 589 aboneye ulaşılmış olup, abone olma oranı %73,4’e ulaştı. 2012-2024 yılları arasında 14 ilçe merkezinde doğalgaz arzı sağlanırken, 2024 yılında Eynesil ilçesine, 2025 yılında ise Çanakçı ilçesine doğalgaz arzı sağlanması hedefleniyor.
PROJENİN TAMAMLANMASIYLA SAĞLANACAK AVANTAJLAR
Projenin tamamlanmasıyla doğalgazın Giresun’a sağladığı avantajlar arasında konforlu ısıtma, çevre dostu ve ekonomik fayda, yaşam kalitesini artırma, sanayiye katkısıyla ekonomiyi canlandırıcı etki ve istihdam oluşturma gibi etkenler yer alacak. Doğalgaz, konforlu ısıtma sayesinde evlerde daha temiz ve verimli bir ısıtma imkanı ile konforlu ve çevreci bir yaşam sunacak. Kömür ve yağa göre daha az karbon emisyonu üreterek çevreyi koruyacak. Daha uygun fiyatlı olması nedeniyle vatandaşların enerji maliyetlerini düşürecek. Sanayi tesislerinde kullanılmasıyla üretim maliyetlerini düşürerek rekabet gücünü artıracak ve sanayi ile ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak. Ayrıca proje süreci ve sonrasında da yeni istihdam alanları oluşturacak.