Eğitimde yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı

CHP Giresun Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Elvan Işık Gezmiş, Türkiye’nin eğitim alanında yaşadığı ciddi sorunları Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla gündeme taşıdı.

Eğitimde yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.10.2024
32
A+
A-

Gezmiş, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinin öğrencilerin eğitimine ve beslenmesine ayrılması gerektiğini vurgularken, tarikat ve cemaatlerin bu bütçeden pay almasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

OKULLARDA TEMİZLİK VE GÜVENLİK YETERSİZ
Konuşmasında, okullardaki temizlik ve güvenlik sorunlarına dikkat çeken Gezmiş, bu konuda yeterli personelin olmadığını ifade etti. “Velilerin maddi desteğiyle ya da öğretmenlerin kendi çabalarıyla okullar temizleniyor. Belediyeler bu duruma destek vermek istediğinde ise Bakanlık, bunu ‘siyasi şov’ olarak nitelendiriyor ve asli görevini yerine getirmiyor” dedi. Gezmiş, okulların önünde uyuşturucu tacirlerinin gezdiğini belirterek, çocukların güvenliği konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini söyledi.

ÇOCUKLARIN BESLENME HAKKI VURGUSU
Eğitimde yaşanan sorunların ekonomik boyutuna da değinen Gezmiş, ekonomik kriz nedeniyle birçok çocuğun sağlıklı beslenemediğini söyledi. Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında çocuk yoksulluğunda ilk sırada olduğunu belirten milletvekili, “Her dört çocuktan biri derin yoksullukla yüzleşiyor. Çocuklarımızın beslenme hakkı pazarlık konusu olamaz, ücretsiz yemek hizmeti hemen başlatılmalıdır” diyerek bu konuda acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

TAŞIMALI SİSTEM VE KÖY OKULLARI
Gezmiş, taşımalı eğitim sisteminde kaldırılan ücretsiz servislerin yeniden devreye sokulması ve kapatılan köy okullarının yeniden açılması gerektiğini söyledi. “Bütçe cemaatlere değil, çocuklarımızın eğitimine ve beslenmesine ayrılmalıdır” diyen Gezmiş, öğretmen atamalarındaki yetersizliklere de dikkat çekti ve atanmayan öğretmen sayısının bir milyona ulaştığını belirtti.

LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM TALEBİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını korumak, çocukları korumakla başlar” sözünü hatırlatan Gezmiş, eğitim sisteminin laik, bilimsel ve demokratik ilkelerle yürütülmesi gerektiğini savundu. Eğitim ve öğretmenlere hak ettikleri değerin verilmesinin ülkenin geleceği için kritik olduğunu belirterek, gerekli adımların acilen atılması çağrısında bulundu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.