Erbakan: Hem millet hem de iktidar yoruldu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Giresun’da yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorlukları vurgulayarak erken seçim çağrısı yaptı.

Erbakan: Hem millet hem de iktidar yoruldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.09.2024
23
A+
A-

Erbakan, “Hem millet hem de iktidar yoruldu, aktörlerin değişmesi lazım” diyerek, 2025’in sonu veya 2026’nın başında bir erken seçimin yapılmasının gerektiğini savundu.

“İKTİDAR MENTAL YORGUNLUK YAŞIYOR”

Erbakan, “Türkiye’de artık siyasi aktörlerin değişmesi gerekiyor. Hem millet bunaldı hem de iktidar yıprandı, mental yorgunluk hat safhada” diyerek, hükümetin yönetimden çekilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle ekonomik sıkıntıların halkı fazlasıyla zorladığını söyleyen Erbakan, iktidarın bu süreçte çözüm üretemediğini ifade etti.

TARIM VE FINDIK ÜRETİCİSİNİN SORUNLARI

Giresun’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde, en fazla duyduğu sorunların geçim derdi, yoksulluk ve enflasyon olduğunu belirten Erbakan, fındık üreticilerinin yaşadığı zorluklara da dikkat çekti. “Fındık üreticisinin arkasında devlet durmuyor” diyen Erbakan, 135 lira olarak açıklanan alım fiyatının üreticiye yeterli desteği sağlamadığını söyledi. Necmettin Erbakan’ın 54. hükümet dönemindeki tarım politikalarını örnek gösteren Erbakan, fındık üreticisinin tüccarın insafına bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

İDAM CEZASI GERİ GETİRİLMELİ Mİ?

Son günlerde artan suç olaylarına da değinen Erbakan, idam cezasının caydırıcı bir önlem olarak geri getirilmesi gerektiğini savundu. Ancak sadece ceza vermenin yeterli olmadığını, toplumun ahlaki ve manevi değerlerle donatılması gerektiğini ifade etti. “Toplum, Allah korkusu ve ahiret bilincine sahip bir yapıya kavuşmalı” diyen Erbakan, eğitim müfredatının milli ve manevi değerlere göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

EĞİTİMDE AHLAKİ VE MANEVİ DEĞERLERE VURGU

Eğitim sistemine yönelik eleştirilerde de bulunan Erbakan, mevcut müfredatın ahlaki yozlaşmaya katkıda bulunduğunu savunarak, “Deist ve ateist bir nesil yetiştiriyorsunuz” ifadelerini kullandı. Eğitim müfredatının reforme edilmesi gerektiğini ve imam hatiplerin taşıdığı mana ile uyumlu hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.