Espiye’de Kadir Gecesi coşkusu yaşandı

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi Espiye’de, dualar ve niyazlarla idrak edildi, camiler doldu taştı.

Espiye’de Kadir Gecesi coşkusu yaşandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.04.2023
16
A+
A-

Bin aydan daha hayırlı olan Mübarek Kadir Gecesi Espiye ilçesinde tüm camilerde coşkuyla kutlandı. Müslümanlar Kadir Gecesini ihya etmek için camilere akın ettiler. Camilerin dolup taştığı bu gecede eller Âlemlerin Rabbi Yüce Allaha dualar için açıldı.

Espiye genelindeki bütün camilerde Kadir Gecesi dolayısıyla Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahiler okunarak, gecenin anlam ve önemine binaen vaazlar verildi. Hatim duaları yapıldı. Kadir Gecesi Namazı kılındı.

Espiye Müftülüğü tarafından organize edilen Kadir Gecesi Özel programı ise Mescidi Aksa Camiinde gerçekleştirildi. Akşam namazının ardından gerçekleştirilen Kadir Gecesi programına halkımız yoğun ilgi ve alaka gösterdiler.

Programda, İlçe Müftülüğü, din görevlileri Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahi okudular.

Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Mübarek Kadir gecesinin dinimizdeki yeri, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerini anlatan bir konuşma yaptı.

Program İlçe Müftüsü Osman Gülbe’nin Ramazan ayı içerisinde okunan tüm hatimlerin yapmış olduğu duası ile sona erdi. Kadir Gecesi nedeniyle tesbih namazı eda edildi.

Kadir Gecesi nedeniyle camilere akın eden ve Teravih namazı sonrası camiden çıkanlara Espiye Belediyesi tarafından meyve suyu ve kek dağıtıldı.

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI