Fındık üreticisine destek mitingi bugün Atatürk meydanında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yarın Giresun’da büyük bir “Fındık Mitingi” düzenleyecek.

Fındık üreticisine destek mitingi bugün Atatürk meydanında
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.08.2024
33
A+
A-

Saat 14.00’te Giresun Atatürk Meydanı’nda yapılacak mitinge Giresun dışından da geniş bir katılım bekleniyor.

ÜRETİCİNİN HAKLARI SAVUNULUYOR
CHP Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, mitinge tüm fındık üreticilerini davet etti. Adem, partisinin Giresun il binasında düzenlediği basın toplantısında, hükümete fındık taban fiyatının en az 160 lira olarak belirlenmesi çağrısında bulundu. Adem, AKP hükümetinin tarım politikalarını eleştirerek, “Tarım bitirildi, fındık dahil tüm ürünlerde sıkıntılar var” dedi.

GZO BAŞKANI KARAN’A TEŞEKKÜR, FKB’YE TEPKİ
Adem, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’ı fındık üreticisinin hakkını savunduğu için kutladı ve Karan’ı Türkiye’deki Ziraat Odaları arasında en çok savunan başkan olarak ilan etti. Öte yandan, FİSKOBİRLİK’in mevcut durumunu eleştiren Adem, “FKB rant bölüşülen bir yer değil, üreticinin hakkını savunan bir kuruluş olmalıdır” dedi.

GEZMİŞ: “160 TL KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de, fındık taban fiyatının 160 lira olarak açıklanmasını istedi. Gezmiş, tüm üreticileri mitinge davet ederek, “Üreticiyi yok sayan hükümete Giresun’dan gereken cevabı vereceğiz” dedi.

İL BAŞKANI ŞENYÜREK: MÜCADELE SÜRECEK
CHP İl Başkanı Gökhan Şenyürek, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, fındığa gereken değerin verilmesi için mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

BELEDİYE BAŞKANI KÖSE’DEN ÇAĞRI
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, yarın saat 14.00’te Giresun Atatürk Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla düzenlenecek fındık mitingine tüm Giresunluları ve fındık üreticilerini davet etti.

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI
Başkan Köse, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda, “Atatürk Meydanı’nda Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in katılımıyla muhteşem bir fındık mitingi yapacağız. Sizleri bekliyoruz, gelin fındığımız ve dertlerimizi konuşalım. Alın terimize ve emeğimize hep birlikte sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI