Fındık üreticisinin sesini duyurmak için meydanlara iniyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, 2 Ağustos Cuma günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Giresun’da ‘Fındık Mitingi’ düzenleyeceklerini açıkladı.

Fındık üreticisinin sesini duyurmak için meydanlara iniyoruz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.07.2024
30
A+
A-

Şenyürek, “Cuma günü bütün üreticilerimizi seslerini duyurmak için fındık mitingine bekliyoruz” dedi.

ÜRETİCİNİN EMEĞİ SÖMÜRÜLÜYOR

Şenyürek yaptığı açıklamada, iktidarın hatalı tarım politikaları ve kötü ekonomi yönetimi sonucu fındık üreticisinin emeğinin karşılığını alamadığını belirtti. “Her yıl katlanarak artan girdi maliyetlerini karşılayamayan fındık üreticisi zarar etmekte, emeğinin karşılığını alamayan üreticiler fındık hasadından vazgeçmektedir. Özellikle genç nesiller fındık bahçelerini terk ederek, büyükşehirlere göç etmektedirler” dedi.

FINDIK BARONLARI ZENGİN EDİLİYOR

Şenyürek, “Her sene ülkemize milyarlarca dolar döviz girdisi sağlayan fındıkta en büyük pay sahibi olan üreticinin emeği sömürülmekte, fındık baronları ise iktidar eliyle zengin edilmektedir. Her zaman emeğin ve emekçinin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi, fındık üreticisinin hakkını savunup, sesini duyurmaya devam edecektir” diye ekledi.

BÜYÜK MİTİNG İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

2 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge, fındık tarımı yapılan şehirlerin İl Başkanları ve bölge Milletvekilleri ile MYK üyelerinin katılması bekleniyor. Şenyürek, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz ‘Fındık Mitingi’ ile üreticimizin sesini en güçlü biçimde iktidara duyuracağız, fındık üreticisinin emeğinin karşılığı olan taban fiyatın sağlanması için çağrıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Şenyürek, tüm üreticileri seslerini duyurmak için bu büyük mitinge davet etti. “Cuma günü bütün üreticilerimizi seslerini duyurmak için fındık mitingine bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

REKLAM ALANI