GEAH’den fark yaratan sağlık hizmetleri!

GEAH Başhekimi Doç.Dr. Kulaklı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kısa sürede bölgesinde sağlık hizmetlerinin en hızlı ve kaliteli bir şekilde halka sunumu noktasında önemli yere geldiğini belirterek, birçok branşta başka illere hasta sevklerinin en az indirgendiğini söyledi.

GEAH’den fark yaratan sağlık hizmetleri!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.01.2024
40
A+
A-

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2023 yılı istatistiklerini paylaştı. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni hizmet binasının 3 Eylül 2021 tarihinde 350 yataklı olarak hizmete açıldığını hatırlatan Kulaklı, hastane yatak kapasitesinin geçtiğimiz kasım ayında 450’ye çıkartıldığını söyledi.

683 BİN 581 HASTAYA POLİKLİNİK HİZMETİ SUNULDU

Kulaklı, hastanede 107’si profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi 300 hekim ile yardımcı sağlık personellerinden, diğer hizmetlere 2 bin 509 personelin görev yaptığı, 2023 yılında 683 bin 581 hastaya ayakta, 142 bin 225 hastaya acil servisinde, 31 bin 908 hastaya yatarak, 4 bin 649 hastaya yoğun bakım servislerinde sağlık hizmeti sunulurken, 23 bin 787 ameliyat gerçekleştirildiğinin kaydetti. Başhekim Kulaklı, 2023 yılında hastaya 48 bin 23 MR, 60 bin 784 hastaya tomografi, 37 bin 215 hastaya ultrason çekimi yapılırken, 3 bin 520 hastaya anjio operasyonu gerçekleştirildiğini ifade etti.  Linac (Radyoterapi) cihazının 2023 yılında hizmete alındığını aktaran Başhekim Doç. Dr. Kulaklı, endoskopi ve kolonoskopi randevu süresini Türkiye ortalamasının altına düşürdüklerini, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde spesifik olarak tabir ettikleri, pediatrik ortopedi, pediatrik rehabilitasyon, pediatrik üroloji, androloji, ortopedik, ROP, diyabetik ayak, yara bakım, uyku ve sağlık yaşam poliklinikleri bulunduğunu söyledi.

Başhekim Kulaklı, 2023 yılında önemli çalışmalara da imza attıklarını belirterek, MR ve tomografi cihaz sayının ikiye çıkartıldığını, radyoterapi ünitesinin açıldığını, patoloji laboratuvarının kurulduğunu, ikinci anjio cihazının alındığını, kornea nakli yapıldığını, adli tıp biriminin kurulduğu ve bölgede bir ilkolan prostat trus füzyon biyopsi işlemi yapılmaya başlanıldığını vurguladı.

EK HİZMET BİNASI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Başhekim Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak planladıkları çalışmalara hakkında da bilgi vererek, ek bina başta olmak üzere, güneş enerjisi sistemi, sağlık turizmi, pet cihazı (renkli tomografi cihazı) ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi) hizmeti, psikiyatri servisi, 6 yataklı 3. Basamak KVC (yoğun bakım) ünitesi, 12 yataklı 1. basamak yoğun bakım ünitesi ve asansörlerin yenilenmesi olduğunu kaydetti.

Ek hizmet binasını Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin paydaşları olan Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte inşa etmek istediklerinin altını çizen Kulaklı, mevcut hastane binasının eğitim ve araştırma hastanesi olarak değil devlet hastanesi olarak inşa edildiğini hatırlattı.

Kulaklı, “Geldiğimiz noktada artan talep, yeni cihaz, poliklinikler, bölümler ve tıp fakültesi öğrencilerimizin derslik ihtiyacı için ek binaya ihtiyaç duyulmakta. Bununla ilgili planlama ve çalışmalara başladık. Ek bina talebimizi gerekli mercilere ilettik. İnşallah en kısa sürede Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasını paydaşlarımızla birlikte Giresun’a kazandırmak istiyoruz” dedi.

AUTO BREWERY SENDROMU

Sağlık turizmi ile yurt içi ve dışından hastalar beklediklerini belirten Kulaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Auto brewery olarak adlandırılan, vücudun kendi kendine alkol üretme sendromu olan bir hastaya tedavi verdik. Bu hastamız basında ‘içmeden sarhoş olma’ gibi bir terimle geniş yer buldu. Bu hastamızın, alkol almamasına rağmen alkol düzeyi yüksek oluyordu. Şu anda Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’de bu hastalığın tedavisinin merkezi haline geldi. Orta Doğu’nun da merkezi olma teklifi aldık, bunun için alana ihtiyacımız var ama sağlık turizminde Giresun’un adını duyuruyoruz ve duyurmaya devam edeceğiz.”

Kulaklı, İzmir’den bir hastanın tedavi için Giresun’a geldiğini kaydederek, “İstanbul’dan gelecek olanlar var, bir önceki hastamız da İstanbul’dan gelmişti. Türkiye’nin farklı illerinden 20-30 kişi bizi aradı. Ama tabii ki bu hastaları yatırıp tedavi ettiğimiz zaman kapasitemiz yeterli olmadığı için, normal hizmet gereken hastalara hizmet veremeyeceğimiz için bu hastaları bir bir alıyoruz.” diye konuştu.

Başhekim Doç. Dr. Kulaklı, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kısa sürede bugünlere gelmesinde büyük emeği bulunan başta mesai arkadaşları olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI