Gelecek Partili Kılıçaslan: Bu mudur şehri eminlik?

Kılıçaslan, Giresun Belediyesi temizlik işçilerinin 4 aydır maaş alamadığını savundu.

Gelecek Partili Kılıçaslan: Bu mudur şehri eminlik?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.09.2023
35
A+
A-

Gelecek Partisi Giresun İl Başkanı Murat Kılıçaslan, Giresun Belediyesi’ndeki olumsuzlukları dile getirmeye devam ediyor. Kılıçaslan, yaklaşık 4 aydır Giresun Belediyesi temizlik işleri personellerinin maaşlarının ödenmediği ve bu sebepten birçok personelin işe dahi gitmediği savundu. Kılıçaslan sosyal medyasından yaptığı paylaşımla; “Bizim hak hukuk yemez bir başkanımız var. İşçi hakkına riayet eder. Hatta işçi sabah gelse akşama teri kurumadan o işçi kardeşlerimizin hakkını öder diye biliriz bu dürüst başkanımızı. Belediyenin en çileli işinde çalışır bu kardeşlerimiz. Bana göre tüm belediye başkanlarından belediye de çalışan amir memur tüm personellerden en çok maaşı hak eden emekçilerdir” dedi.

Belediye çöp ihalesini alan firmaya aylardır para ödenmediğini savunan Kılıçaslan,

“Bu Firma epey kendi bütçesinden işçi kardeşlerimizin maaşlarını ödüyor. Artık daha kendi bütçesi kalmayınca çöp işinde çalışan kardeşlerimizin 3-4 aydan bu tarafa maaşlarını ödeyemiyor. Ey Şehrin emini dürüst başkan sen bilmezmisin ki bu çocukların alın teri kurumadan emeklerinin karşılığı maaşlarını vereceğini. Bu çocukların tuzunun kuru olmadığını. Sen bilmez misin bunların daireleri olmaz! Bunların villaları olmaz! Altların fiyakalı arabaları olmaz! Bunlar çöp teki makamlarını kullanarak başkalarının fabrikalarına çökmez! Sende hiç mi Allah korkusu kalmadı? Bu çocuklar evlerinde ne yerler? Okul açıldı. Okul ihtiyaçlarını nasıl karşılar? Belediyede çalışan kardeşlerimiz evdeki çocuklarının ihtiyacını karşılamak için belediye haricinde inşaatlarda çalıştığını bilmez misin? Bumu dur Şehri eminlik!” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi İl Başkanı Kılıçaslan açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“Bu çocuklar evlerinde ne yerler? Okul açıldı. Okul ihtiyaçlarını nasıl karşılar? Belediyede çalışan kardeşlerimiz evdeki çocuklarının ihtiyacını karşılamak için belediye haricinde inşaatlarda çalıştığını bilmez misin? Bumu dur Şehri eminlik! Hak hukuk gözetmek! Onlar bu şehrin en gariban insanları. Onların gıkı çıkmaz. Onların ballı maaşı da olmaz. Kaç ay maaş vermesek de olur öylemi. Asgari ücretle çalışıyorlar. Sesleri çıkmaz. Çıkarsa belediye başkanı olarak çöpü alan firmaya atın şu sesini çıkaran kişileri işten dersin. Bu firmada o garibanları işten atar değil mi? Ekmeğe ihtiyacı olan garibana baskı yaparsında. Allah bunun hesabını çetin sorar… Sayın başkan sen sofran da ballı kaymak yerken bu çocuklar evinde ne pişiriyor acaba hiç düşündün mü? Bak başkan bu insanlar bu ilin, akabinde bu belediyenin en gariban insanlarıdır. Hani çok hizmet yaptığından bahsediyorsun ya, aslında bu da lafı güzaf. Gel o hizmeti Allah aşkına yapmada bu gariban işçilerimizin çocukları yatağa aç girmesin! Veya o sattığın arsalardan binalardan birini bu kardeşlerimiz için sat. Giderayak Böyle yaparsan Giresun halkına da bu gariban kardeşlerimize de en büyük iyiliği yaparsın.”

REKLAM ALANI