Giresun Bölgede 3. sırada!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bölgesinde turizm başta olmak üzere birçok projeye maddi destek sunmaya devam ediyor.

Giresun Bölgede 3. sırada!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.01.2024
Düzenleme: 04.01.2024 13:13
1.145
A+
A-

Giresun’da bugüne kadar kamu, kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan 180 projeye DOKA tarafından hibe desteği sağlandı. Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illeri arasında Giresun 2023 yılında ne fazla hibe alan 3. İl oldu. Bu önemli projeler arasında Karadeniz’in Pamukkale’si olarak Göksu Travertenleri, Zeytinlik Semti Sokak İyileştirme, Görele Tekstil Kent ve Giresun’un Dijital Mecralarda Tanıtımı projesi yer almakta.

BAKAN KACIR BÖLGESEL KALKINMA MESAJI VERDİ

Giresun Şebinkarahisarlı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, 2023 senesinin bölgesel kalkınma yüzyılında topyekun kalkınma hedeflerine adım adım yaklaşıldığı bir yıl olduğunu kaydetti. Bakan Kacır, Aralarında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın da bulunduğu kalkınma ajansları ile 758 projeye 2,16 milyar TL destek sağladıklarını, yararlanıcıların eş finansmanı ile yaklaşık 3 milyar TL kaynağı harekete geçirdiklerini kaydetti. Bakan Kaçır, “Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü olarak kalkınma ajanslarımız ile ülkemizin gelişimine, bölgesel kalkınma hamlemize hizmet edecek önemli ilklere imza attık. Bölgesel kalkınma hamlesinin yüzyılında tüm bölgeleriyle kalkınmış bir Türkiye için hedeflerimizi yine en ileriye koyduk; 2024’te de var gücümüzle çalışacağız” dedi.

REKLAM ALANI