Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, “3-9 Kasım Organ Bağış Haftası” kapsamında bilgilendirme ve bağış standı açarak toplumu organ bağışının önemi konusunda bilinçlendirdi.
Etkinlikte hastane personeli ve vatandaşlar, organ ve doku bağışı hakkında bilgilendirildi, broşürler dağıtıldı ve gönüllü bağışçılar kayıt altına alındı.
ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIYOR
Organ bağışı, tamamen gönüllülük esasına dayanarak, nakil bekleyen hastalara umut ışığı oluyor. 2238 sayılı “Organ ve Doku Alınması, Saklanması ve Nakli Hakkında Kanun” uyarınca, 18 yaşını doldurmuş ve akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabiliyor.
HANGİ ORGAN VE DOKULAR BAĞIŞLANABİLİR?
Türkiye’de kalp, karaciğer, böbrek, pankreas, akciğer ve ince bağırsak gibi organlar ile kalp kapağı, kornea, kemik, kas dokusu, kıkırdak, tendon, yüz ve saçlı deri, kol ve bacak, üst solunum ve sindirim yolu gibi dokular nakil edilebiliyor.
BAĞIŞ NASIL YAPILIR?
Organ bağışında bulunmak isteyen gönüllüler, Giresun Devlet Hastanesi “Organ ve Doku Nakil Birimi”ne başvurabilirler. Ayrıca İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri, hastaneler, toplum ve aile sağlığı merkezleri üzerinden de bağış işlemleri gerçekleştirilebilir.