Giresun esnafı pancar çorbasına sahip çıktı

Giresun’un en eski ve tanınmış lokantalarından Köfteci İsmail Lokantası işletmecisi Mehmet Yavuz, kendi imkanlarıyla vatandaşlara ücretsiz pancar çorbası ikram etti.

Giresun esnafı pancar çorbasına sahip çıktı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.12.2023
74
A+
A-

Mısır ekmeğiyle birlikte 500 kase pancar çorbası ikram eden Yavuz, karalahana çorbasına (pancar çorbası) Giresunluların da sahip çıktığını gösterdi. Eşi Arzu Yavuz ile birlikte hazırlamış olduğu bir tencere çorbayı sıcak sıcak ikram eden Yavuz, “Karalahana Çorbası kırmızı çizgimizdir, ne lezzeti, ne ünü, nede şanı tartışılmaz, kötülenemez. Ağzını tadını bilenleri karalahana çorbası yemeye davet ediyoruz” dedi. Arzu ve Mehmet Yavuz çiftinin örnek davranışına Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara da destek verdi.

GESOB Başkanı Kara, kara lahananın C vitamini içerdiğini ve birçok hastalığa iyi geldiğini ifade etti. GESOB Başkanı Kara, karalahana çorbasının “dünyanın en kötü yemekleri” listesinde yedinci sırada lanse edilmesine de tepki göstererek, “Pancar çorbamızı kötüleyip, kamuoyunda aşağılamaya çalışanlar en kabiliyetsiz insanlardır” ifadelerini kullandı. Kara, çorbanın yörede “fakir yemeği” olarak da nitelendirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Halkımızın en sıkıntılı ekonomik döneminde karalahana çorbası tas kebabı yerine de geçer, kadayıf yerine de geçer. Hamsiyle yediğiniz zaman zihniniz açılır. Ülkesi için gönüllü alaylar çıkaran Giresunlular, Topal Osman Ağa’nın torunları, bunları yiyerek İstiklal Mücadelesini kazanmıştır. Kara lahanayı kötü yemek olarak niteleyenlere yüksek sesle bunları ifade ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI