Giresun, 28-30 Haziran tarihleri arasında çocuk hakları ve dijital hikâye anlatımı konularında iki önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Çocuk Kültürü Derneği’nin paydaşı olduğu bu etkinliklerde, çocuklar, ebeveynler ve bakım verenler dijital dünyada çocukların hakları ve karşılaştıkları riskler hakkında bilgilendirildi.
DİJİTAL DÜNYADA ÇOCUK HAKLARI VE KATILIMI
28 Haziran’da gerçekleştirilen “Dijital Dünyada Çocuk Hakları ve Çocuk Katılımı Aile Eğitimi” atölyesinde, çocukların ve ailelerinin dijital dünyada karşılaştığı riskler, bu risklerden korunma yolları, dijital çocuk hakları ve olası ihlal durumlarında başvuru mekanizmaları ele alındı. Eğitim semineri, çocukların dijital dünyada karşılaşabileceği fırsatlar ve bu fırsatları nasıl değerlendirebilecekleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu.
DİJİTAL HİKÂYE ANLATIMI ATÖLYESİ
29-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen “Dijital Hikâye Anlatımı Atölyesi”nde ise çocuklar, dijital hikâye anlatımı yöntemiyle tanıştı. Atölyede, dijital dünyada çocuk hakları, riskler ve bu risklerden korunma yolları, ihlal durumlarında başvuru mekanizmaları ve çocuklara yönelik dijital fırsatlar hikâye anlatımı yoluyla paylaşıldı.
ETKİNLİĞE KATILAN UZMANLAR
Ayşegül Esin ve Ezgi Yaman Kennedy, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları ve Çocuk Katılımı Aile Eğitimi” atölyesinde katkıda bulundu.
Burcu Şimşek, Çağıl Metin Balcı, İrem Tercüman ve Hakan Soner Şener, “Dijital Hikâye Anlatımı Atölyesi”nde çocuklarla unutulmaz bir gün geçirdiler.
Giresun’da düzenlenen bu etkinlikler, çocukların dijital dünyada daha bilinçli ve güvenli bir şekilde yer almasını sağlamayı amaçlıyor.