Giresun’da emekliler meydana indi!

Emekliler Dayanışma Sendikası Giresun Temsilciliği, emeklilerin haklarını alana kadar meydanlardan seslerini duyurmaya çalışacaklarını, bu kapsamda Giresun merkez ve Bulancak’ta iktidara çağrıda bulunduklarını bildirdiler.

Giresun’da emekliler meydana indi!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.01.2024
289
A+
A-

Emekliler Dayanışma Sendikası üyeleri, açıklamalarında iktidara seslenerek emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi talebinde bulundular.

Sendika üyeleri yaptıkları açıklamada, özetle şunları dile getirdiler:

“Bizler emekliyiz, dilenci değil. Çalışıp ürettik hazır ettik. Biriktirdik, yığdık teslim ettik memlekete. Güvendik devletimize. Emekliliğimizi bari insanca yaşayacağımızı umut ederek kendimizi tükettik. Kimseden haksız bir şey istemedik ama devletimize güvendik. Nereden bilebilirdik ki bizleri böyle bir sadaka emekliliğinin beklediğini?

“BİZİM ÖDEDİĞİMİZ PRİMLERİ VARSILLARA PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ”

Biz çalışanlar zenginlik biriktirdik siz yönetenler borç biriktirdiniz. Bizim ödediğimiz primleri bir avuç varsıla peşkeş çektiniz. Suçlusunuz. Bir ömür harcadık bu ülkeye. Karşılığı bu mu olmalıydı? Emekliler çöplerden kağıt, pazar yerlerinden çürük sebze, meyve toplayarak var olma mücadelesi veriyor. Bundan kim, kimler utanmalı?

“BU ZAM HANGİ VİCDANA SIĞAR”

Kök maaşa zam yapmayarak en düşük emekli maaşını yerinde saydırmak, 7 bin 500 lira emekli maaşlarına ise yüzde 37.56 zam yaparak 10 bin 300 liraya çıkardık deyip dalga geçmek hangi vicdana sığar? Emekliler arasındaki maaş farkı derhal düzeltilmelidir.

“VERGİLERİMİZİ HARAM EDİYORUZ”

En düşük emekli maaşı asgari ücretten az olmamalıdır. Emekliler can çekişirken bürokratlara verdiğiniz 3’er,5’er maaşlar bizlerin vergilerinden ödenmektedir. Haram ediyoruz. Zehir zıkkım olsun. Tabutumuza çivi çaktırmayacağız. Emekliler birlik olup bu kirli oyunları bozacaktır.

“SADAKA DEĞİL HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

17 milyona yakın emekliyiz bu ülkede. Birlik olursak hükümetler yıkar, hükümetler kurarız. Bize sadece bizden fayda var. Çünkü tok açın halinden anlamaz. Sadaka değil, hakkımız olanı istiyoruz. Bizler de bu ülkenin onurlu insanlarıyız. Artık yeter diyoruz. Bu böyle devam edemez. Haklarımızı alıncaya kadar sokakları aşındırmaya devam edeceğiz.  Yaşasın emeklilerin örgütlü mücadelesi.”

Dünyada ve Türkiye’de içerdiği yağ oranıyla en kaliteli ve lezzetli fındık olan Giresun kalite yağlı fındığa sahip olan Giresun fındık başkenti unvanını buradan almakta.

Fındığın başkenti Giresun fındıkta olduğu kadar, yörede yetişen çay lezzetinde de iddialı. Giresun’da yaş çay üretimi yapılan Espiye, Güce, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde bölgenin aroma ve lezzet açısından en kaliteli çayı üretilmekte. Giresun çayının lezzeti hava ve nem oranından gelmekte. Özellikle Güce ve Tirebolu yöresinde az miktarda yetiştirilen yaş çaylardan üretilen kuru çaylar raflarda aranan çay markaları arasında yer almakta. ÇAYKUR tarafından üretilen Tirebolu 42 ise birinci sırada bulunmakta. Özetle Karadeniz Bölgesi’nin iki önemli tarımsal ürünü dünyada Türkiye’nin yüz akı olduğu kadar, ülkeye her yıl milyar dolarlar kazandırmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI