Giresun’da İsmail Haniyye için gıyabi cenaze namazı

İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Giresun’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Giresun’da İsmail Haniyye için gıyabi cenaze namazı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.08.2024
18
A+
A-

Giresun İl Müftülüğünce, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Giresun İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Hacı Miktat Camii’nde ikindi namazı sonrası gıyabi cenaze namazını kıldırdı.

“ZULÜM EBEDİ OLAMAZ VE ZULÜMLE ABAD OLUNAMAZ”
İsrail’in Müslüman coğrafyanın bağrına saplanan paslı bir hançer gibi işgal ettiği topraklarda Müslümanlara zulmün her çeşidini reva gördüğünü belirten Kırbıyık, “İsrail, barışın yurdu bu topraklara girdiği günden bu yana, uluslararası hukuku ve insan haklarını yok saydı. İnsanlığın en kadim şehirlerinden biri olan ve ilahi dinlerin kutsal kabul ettiği Kudüs’ün saygınlığına halel getirdi. İlk kıblemiz ve kutsal mabedimiz olan Mescidi Aksa’nın dokunulmazlığını ihlal etti.
Gazze’de bugün tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulmü yaşanmaktadır. Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinde onlara maddi ve manevi destek olup, işgal edilen topraklarına yeniden kavuşmaları için topyekûn gayret göstermeye devam edeceğiz.” dedi.
“YERYÜZÜNDE ZULME UĞRAYAN TÜM MAZLUMLARA YARDIM EYLE ALLAH’IM!”
Şehadete kavuşan tüm şehitler için dua eden Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Selami Emen ise Haniye’nin şehadetinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, şu niyazda bulundu: “Filistin’de, Gazze’de, vatanlarını, yurtlarını, yuvalarını muhafaza etmek için Senin yolunda mücadele eden mücahit kardeşlerimizi en kısa zamanda zalim işgalcilere karşı muzaffer eyle, onlara zaferler ihsan eyle Ya Rabbi!
İlahi Ya Rabbi, yurtlarında, yuvalarında, zalimlerin bombaları altında can veren şehit kardeşlerimize rahmet eyle. Yaralı binlerce masum insan var, onlara acil şifalar nasip eyle Ya Rabbi!
Filistin direnişinin yiğit evladı İsmail Haniye’nin şehadetini kabul eyle, ona katından rahmet ver, mekanını cennet, makamını ali eyle Allah’ım!”

REKLAM ALANI