Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2024-2028 dönemi için hazırladığı “Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi” kapsamında Giresun, Rekabet Nüvesi İller arasında yer aldı.
Bu kategoride, ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi, imalat sanayi ve teknoloji seviyesinin artırılması, ekonomik çeşitliliğin sağlanması ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.
SANAYİ ALTYAPISINDA YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, sanayi üretiminin çeşitlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılması için Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) önemine dikkat çekti. Espiye-Tirebolu’da kurulan 3. OSB ve Görele-Çavuşlu’daki 4. OSB’nin kamulaştırma ve altyapı çalışmalarının 2025 yılına kadar tamamlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Şebinkarahisar-Alucra-Çamoluk bölgelerini kapsayacak 5. OSB’nin de bir an önce kurulması gerektiğini belirtti.
ULAŞIM PROJELERİNE ÖNCELİK
Bölgesel kalkınmanın temel unsurlarından biri olan ulaşım projeleri de Giresun için kritik öneme sahip. Başkan Çakırmelikoğlu, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’nin yanı sıra Giresun Güney Çevre Yolu, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Yolu ve Pınarlar Tüneli, Yağlıdere Kozbükü Yolu ve Tüneli ve Tirebolu-Torul Yolu İyileştirme Projesi
projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ İÇİN EYLEM PROGRAMI ŞART
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlediği 30’dan fazla bölgesel kalkınma göstergesi arasında üretim yapısı, gelir düzeyi, ihracat, istihdam ve nüfus gibi kriterler öne çıkıyor. Giresun’un bu göstergeler doğrultusunda kalkınma hedeflerini gerçekleştirmesi için sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve ulaşım projelerinin tamamlanması gerektiği ifade edildi.
TEŞEKKÜR VE UMUT
Çakırmelikoğlu, Giresun’un kalkınmasına ışık tutacak bu stratejik çalışmalarda emeği geçen başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.