İsrail’in Gazze’deki zulmüne karşı güçlü tepki

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının birinci yılında basın açıklaması yaparak Filistin halkına yapılan zulmü kınadı.

İsrail’in Gazze’deki zulmüne karşı güçlü tepki
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.10.2024
13
A+
A-

Açıklamada, Filistin davasının savunulmaya devam edileceği güçlü bir şekilde vurgulandı.

ULUSLARARASI HUKUKUN ÇİĞNENMESİ

İsrail’in Filistinli sivilleri hedef alan saldırılarıyla büyük bir insanlık suçu işlediği belirtilen açıklamada, 7 Ekim’in soykırım suçunun bahanesi olarak kullanılmasının kabul edilemeyeceği ifade edildi. Bir yıl içinde 42 binden fazla Filistinli sivilin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

ÇİFTE STANDART ELEŞTİRİSİ

Açıklamada, Batılı devletlerin İsrail’i kınama cesareti gösteremediği ve uluslararası toplumun gerekli adımları atmaktan uzak olduğu eleştirildi. İsrail’in bölgedeki kaos ve istikrarsızlığın kaynağı olduğu vurgulandı.

İSRAİL NAZİ ALMANYASI’NA BENZETİLDİ

İsrail’in 1930’ların Nazi Almanyası’ndan farksız olduğu belirtilen açıklamada, soykırımcı ve ırkçı ideolojisiyle Ortadoğu’da tehdit oluşturduğu ifade edildi. “İsrail durdurulmalı, Netanyahu hesap vermelidir” çağrısı yapıldı.

TÜRKİYE’NİN FİLİSTİN DAVASINDAKİ ROLÜ

Türkiye’nin Filistin davasını diplomatik yollarla savunmaya devam edeceği vurgulanırken, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde bu mücadelenin sürdürüleceği ifade edildi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.