Jandarmanın 185. yılı Giresun’da coşkuyla kutlandı

Giresun İl Jandarma Komutanlığı’nda, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185. yıl dönümü törenle kutlandı.

Jandarmanın 185. yılı Giresun’da coşkuyla kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.06.2024
38
A+
A-

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Jandarma Genel Komutanlığının 185’inci kuruluş yıl dönümü kutlama törenine katıldı. Giresun İl Jandarma Komutanlığı’nda 14 Haziran Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

ORGENERAL ÇETİN’DEN KUTLAMA MESAJI

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in kutlama mesajının okunmasıyla devam eden program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla sürdü. Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Serdengeçti ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

NEFES KESEN GÖSTERİLER

Hediye takdim töreninin ardından program, Köpek Timlerinin gösterisi ve JÖH Tabur Komutanlığının rehine kurtarma ve kuleden iniş gösterisi ile devam etti. Tören geçişinin ardından stantların gezilmesiyle devam eden program, Jandarma eski ve yeni temalı resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

GENİŞ KATILIM

Giresun İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Vali Serdengeçti başta olmak üzere Giresun Milletvekilleri Prof.Dr. Nazım Elmas ve Ertuğrul Gazi Konal, Belediye Başkanı Fuat Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, il protokolü, şehit aileleri, gaziler, jandarma personeli ve vatandaşlar katıldı.

VALİ SERDENGEÇTİ: “TÜRK JANDARMASI, ONUR VE GÜVEN ABİDESİDİR”

Törende bir konuşma yapan Vali Serdengeçti, “Kurulduğu günden bu yana milletimizin huzuru, asayişin temini ve devletimizin güvenliği için fedakarlıkla hizmet veren Jandarma Teşkilatı’mızın 185. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Jandarmamız, cesareti, disiplini ve vatan sevgisiyle her zaman güven kaynağımız olmuştur” dedi.

Vali Serdengeçti, konuşmasında ayrıca, “Jandarma, terörle mücadeleden asayişe, narkotikten siber suçlara kadar her alanda fedakârca hizmet etmektedir. 185 yıllık birikim ve tecrübesiyle kendisini yenileyen Jandarma, devlet-millet kaynaşmasında önemli bir köprü rolü üstlenmektedir. Bu şerefli üniforma içinde ülkemize hizmet etmiş olan herkesi saygıyla selamlıyor, Kurban Bayramı’nızı da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.