Karayolları ve İl Özel İdaresi teyakkuzda olacak!

Giresun’da kara-kış bastırmadan, ‘Kış Mevsimi Tedbirleri’ toplantısı gerçekleştirildi.

Karayolları ve İl Özel İdaresi teyakkuzda olacak!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.12.2023
73
A+
A-

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında yapılan toplantıda, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının genelgesi kapsamında kış mevsiminde yaşanabilecek olaylara karşı alınacak tedbirler detaylı bir şekilde ele alındı. Kış mevsiminde ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin artırılacağını belirten Vali Serdengeçti, “Genel olarak söylemek gerekirse, karayollarını kullanacak vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için gerekli olan tüm tedbirleri almalı, yük ve yolcu taşıyan araçların denetimlerini daha sıkı hale getirmeli, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine rahat bir şekilde erişebilmelerini sağlamalı, köylerimizde çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı don olaylarına karşı bilgilendirmeli ve eğitimin aksamaması için tüm tedbirleri almalıyız” dedi.

Vali Serdengeçti şunları kaydetti;

“Kar mücadelesi için personel, araç ve ekipmanlarını ilgili kurumlarca hazır bulundurmalıyız.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında yolların açık tutularak buzlanma riskini azaltmalıyız.

Kış şartlarında yük ve yolcu taşıyan araçlarda kış lastiği takılması ve zincir bulundurulması zorunlu tutulmalıdır. Ayrıca, aşırı yağış anında kış lastiği olmayan ve zincir bulundurmayan tüm araçların seferden men edilmesini sağlamalıyız. Giresun İl sınırları içerisinde (bütün ilçeler dahil) 01 Aralık 2023 ile 01 Nisan 2024 tarihleri arasında kış lastiği uygulamasına özen göstermeliyiz. İl Özel İdaresi ve Karayolları tarafından kapalı yol bilgilerini, Türk Telekom Müdürlüğü tarafından haberleşme kesintilerini, Çoruh EDAŞ İl Müdürlüğü tarafından elektrik kesintilerini ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından müdahale edilen vaka bilgilerini İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne düzenli olarak (09:00 – 15:00) bildirmeliyiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim saatlerini buzlanma ve kar yağışına karşı düzenlemeli, taşımalı sistem öğrenci servis şoförlerini kış lastiği ve zincir bulundurmaları konusunda uyarıda bulunmalı ve eğitimde herhangi bir risk olması durumunda bölgedeki mülki amir tarafından meteorolojik verilere dayanarak öğrenime ara verilmesini değerlendirmelidir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, meydana gelebilecek don olaylarını çiftçilere duyurmalıdır. İl AFAD Merkezi, müdahale edilecek bölgeye, yol ağı sorumluluk alanına göre, DSİ, Karayolları, Özel İdare, Belediye ekipleri ile koordineli bir şekilde müdahale etmelidir. Yolda mahsur kalan vatandaşlara ihtiyaç halinde Kızılay tarafından yeteri kadar kumanya dağıtılmalıdır.

İl ve İlçe Belediyeleri ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, evsiz, mekânsız ve kimsesiz kişilerin barınmalarını sağlamalıdır. Çetin kış şartlarında sokak hayvanlarını olumsuz etkilenmemesi için İl ve İlçe Belediyeleri gerekli tedbirleri almalı ve vatandaşları konu hakkında bilgilendirmelidir.”

REKLAM ALANI