Ordu-Giresun havalimanı kapasitesi iki katına çıkacak

Yatırımlarla uçak park alanı ve taksi yolu genişletilecek

Ordu-Giresun havalimanı kapasitesi iki katına çıkacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.08.2024
100
A+
A-

Ak Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, 16 Eylül – 5 Kasım tarihleri arasında Ordu-Giresun Havalimanı’nda gerçekleştirilecek yatırımların, mevcut kapasiteyi iki katına çıkaracağını duyurdu. Bu kapsamda, uçak park sahası 5’ten 9’a, taksi yolu ise 1’den 2’ye çıkarılacak.

İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
Yatırımlar, 1-12 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılan “Ordu-Giresun Havalimanı Apron Genişletilmesi ve PAT Sahaları Onarımı” işinin ikinci etabını oluşturuyor. Başkan Yılmaz, tarihlerin turizm hareketliliği, fındık sezonu, eğitim-öğretim dönemi ve hava koşulları göz önünde bulundurularak belirlendiğini ifade etti.

HAVALİMANI 50 GÜNLÜK KAPANMAYA GİDİYOR
50 gün sürecek çalışmalar boyunca havalimanı uçuş trafiğine kapatılacak. Başkan Yılmaz, çalışmaların süresinin minimuma indirilmesi için azami hassasiyet gösterileceğini belirtti. Yapılan yatırımlar sonucunda havalimanının kapasitesi artırılarak, yeni taksi yolları ve park sahaları inşa edilecek.

KAPASİTE ARTIŞI VE BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI
Yapılacak olan bu yatırımlarla, 10 yıldır faaliyette olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın kapasite artırımına yönelik çalışmalar tamamlanacak. Başkan Yılmaz, Ak Parti olarak bu süreçte projeyi yakından takip ettiklerini ve ilgili mercilere gerekli uyarıların yapıldığını da vurguladı.

 

REKLAM ALANI