Şenyürek: 14 Ocak’ta Tandoğan’dayız

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Şenyürek, “Anayasa Mahkemesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında 2. kez verdiği hak ihlali ve tahliye kararının, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bir kez daha tanınmamasıyla; yargıdaki siyasallaşmanın zirveye çıktığı somutlaştırılmıştır” dedi. Şenyürek, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, ‘hukuki değeri yok’ açıklamasında bulundu.

Şenyürek: 14 Ocak’ta Tandoğan’dayız
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.01.2024
103
A+
A-

“Anayasa Mahkemesi’nin hükmünü tanımaması yargıdaki krizi en ağır noktaya taşıyarak, Anayasal düzeni tehdit altına almıştır” diyen Şenyürek şunları kaydetti;

“Cumhurbaşkanı, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YÖK, Barolar Birliği ve TBMM’nin seçtiği yüksek yargıçlardan oluşan Anayasa Mahkemesi’ni ‘demokratik rejime tehdit’, vermiş olduğu kararı ise ‘hukuken değersiz’ olarak nitelendirmek kabul edilemez. Bu durum açıkça gösteriyor ki, yargıdaki siyasallaşmanın zirveye çıktığı somutlaştırılmış, kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Meclis’in yani halkın iradesine darbe vurulurken, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası yok sayılmaktadır. Anayasa’nın 153 ve 158’inci maddelerindeki ‘AYM kararları kesindir. Yargı dahil herkesi bağlar. Yargı kurumları arasında yetki ihtilafı halinde AYM kararı esas alınır.’ hükmünü de görmezden gelerek tümüyle siyasi bir tutum sergilenmektedir.”

Şenyürek, Genel Başkanları Özgür Özel’in, tüm siyasi partilere ve yurttaşlara yapmış olduğu çağrıyla, Giresun İl Örgütü olarak 14 Ocak Pazar günü; anayasa, demokrasi ve daha da önemlisi geleceklerine sahip çıkmak üzere düzenlenecek büyük miting için Ankara Tandoğan Meydanı’nda olacaklarını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI