Tatar’a GRÜ “Fahri Doktora” unvanı verildi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Giresun Üniversitesi fahri doktora unvanı verildi.

Tatar’a GRÜ “Fahri Doktora” unvanı verildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.10.2023
38
A+
A-

GRÜ de düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Tatar cübbe giydi. Tatar’a “Fahri Doktora” diploması Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından takdim edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün Giresun’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Giresun’da ilk olarak Atatürk’ün muhafız alay komutanı milli mücadele kahramanı milis Yarbay Topal Osman Ağa’nın anıt mezarını ziyaret ederek dua etti.

Cumhurbaşkanı Tatar’a Topal Osman Ağanın torunlarından Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cem Feridunoğlu tarafından Osman Ağa hakkında bilgi verildi.

“BENİM İÇİN ÖZEL BİR ZİYARETTİ, GİRESUN FINDIĞIN BAŞKENTİ, KİRAZIN ANAVATANIDIR”

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Giresun Üniversitesi’nde “Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi” başlıklı bir konferans verdi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türklerinin özgürlük mücadelesini özetlediği konferansta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş süreci hakkında da bilgiler vererek, son asırda yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin sonuçları hakkında detaylı bilgiler sundu. Konferansın sonunda Cumhurbaşkanı Tatar’a Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından “Fahri Doktoru” unvanı verildi. Giresunlulara misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Benim için özel bir ziyaret oldu. Giresun fındığın başkenti, kirazın anavatanıdır” dedi.

REKLAM ALANI