Ümit Özdağ… Teşrifat, teferruat, tenzilat, tezvirat ve… Müştemilat.

Yayınlama: 27.03.2024
83
A+
A-

Kimse gözlerini kapatmasın. Başını çevirip görmezden gelmesin.

Durum vahimdir.

Ben Cumhuriyet’in, bırakın Cumhuriyeti, hiçbir Türk Devleti’nin hiçbir zaman yabancı milletler tarafından bırakın barış dönemini, “savaşta bile” kitlesel göçle istila edildiğini okumadım.

Duymadım, görmedim, bilmiyorum.

Bakın Sultan Uçar ne yazıyor…

 “Türkiye’de anaokulundan liseye, ilk ve orta dereceli okullarda kayıtlı yabancı öğrenci sayısı 790 bini Suriyeli olmak üzere 999 bine çıktı. Yabancıların 433 bini ilkokul, 349 bini ortaokul, 152 bini lisede kayıtlı. İlkokulda 433 bin olan yabancı öğrenci sayısı, lisede bir anda 281 bin kişi azalarak 152 bine düşüyor. Suriye, Afganistan gibi ülkelerden gelenlerin çocuklarını MEB, 12 yıl zorunlu eğitim yasasının dışında gibi tutuyor. Arada bir 3-5 çocuğun okula devam etmediğini, 81 İL’e duyurup sözde arasa da bulunan yok. Zorunlu eğitim çağındaki yüz binlerce çocuk nereye gidiyor? Kız çocukları 13-14’ünde evlendirilip 15’inde çocuk doğuruyor!”

https://qoshe.com/sozcu/sultan-ucar/gumbur-gumbur-istila-/171332581

Peki, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ neler söylüyor?

“Zafer Partisi belediyelerinin olduğu yerde sığınmacı, kaçak, uyuşturucu çetesi olmayacak, aktif mücadele edeceğiz. Belediye hizmeti size 1 liraysa Suriyeli’ye, Afgan’a diğer ülkelerden gelenlere 3 lira olacak. Bu bizim hakkımız, kanunen de bu böyle. ‘Bir apartman dairesinde dört, beş aile otururuz’ demek yok, kamu sağlığına aykırı. Oturtmayız”.

“Eskişehir’de belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de 7 milyonu Suriyeli olmak üzere 13 milyon sığınmacının yaşadığını belirterek, ‘Bu Suriyeli kadınlarda 5.3 doğum oranı, Türklerde ise 1.7 doğum oranı. Yani Türkiye’nin üç katı. Şaka yapmıyorum. 2040 yılında Türkiye’de 20 milyon Suriyeli olacak. Kendi ülkemizde azınlık durumunda olacaksınız’ ”.

 “Çok sayıda sığınmacının çalıştığı İzmir Ayakkabıcılar Sitesi’ni ziyaret eden Özdağ, ‘Suriyeliler, yabancılar ucuz işgücü diyenler, Türk işçisinin, Türk emekçisinin aç kalmasını isteyenlerdir’ dedi.

“Kilis, bir Türkmen kenti karakterini yitirip bir Suriye kenti olmaya doğru hızla ilerlemektedir. Bu da bir çeşit istiladır ve kabul edilebilir değildir. Kilislilerin artık itirazlarını yükseltmelerinin vakti gelmiştir”.

 “CHP Gençlik Kolları üyelerinin duvarlara ‘Suriyeliler gidecek’ yazdığı anlara ilişkin görselleri paylaşarak, ‘Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil, Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek’.”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydediyor:

“Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir”.

Atsız’ın “Bozkurtların Ölümü” kitabını okuduğumda ortaokuldaydım.

Sonrasında hemen “Bozkurtlar Diriliyor” geldi.

Kitaplığımda aradım, o zamanki baskılarını değil ama birleştirilerek BOZKURTLAR olmuş, Ötüken Neşriyat’ın 1978 tarihli on ikinci basımını buldum.

Yine okuyacağım, zamanıdır.

Siz de okuyun.

Bu arada “müştemilat”ın da ne demek olduğuna bir bakın lütfen…

REKLAM ALANI