Giresun Işık Gazetesi

Uzmanlarımızla gurur duyduk

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önemli bir ilke imza atıldı. 6 yaşındaki bir çocuk hastaya, akciğer kist hidatik nedeniyle başarılı bir torakotomi (açık yöntem) cerrahisi gerçekleştirildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin, Çocuk Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi ve Anestezi ekiplerinin koordineli çalışmasıyla zorlu operasyonun başarıyla tamamlandığı kaydetti.

Başhekim Şahin, “Bu zorlu süreci başarıyla yöneten tüm hekimlerimize, anestezi teknisyenlerimize, ameliyathane hemşirelerimize, personellerimize ve yoğun bakım ekibimize teşekkür ederiz” dedi.

KİST HİDATİK NEDİR?

Kist hidatik, halk arasında “köpek tenyası kisti” olarak bilinen, Ekinokokus granulosus adlı parazitin neden olduğu bir hastalık. İnsanlar bu paraziti, köpek dışkılarıyla bulaşmış çiğ sebzelerden, meyvelerden ya da kirli içme sularından alabiliyor.

Hastalık, akciğerlerde kist oluşumuna yol açarken, belirtiler genellikle öksürük, solunum sıkıntısı ve göğüs ağrısı şeklinde kendini gösteriyor. Tedavi edilmediği takdirde kist bütünlüğü bozulduğunda ciddi alerjik reaksiyonlar ve hayati riskler ortaya çıkabiliyor.

Exit mobile version