10 yıllık emek yok oldu!

Alucra ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesinde yaşanan olay, arıcılıkla uğraşan Halit Akın’ın büyük zarara uğramasına neden oldu. 

10 yıllık emek yok oldu!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.04.2024
47
A+
A-

Halit Akın’a ait arazi içindeki arı kovanlarına saldıran ayılar kovanları parçalayarak maddi çapta büyük zarar verdi.

Halit Akın’ın arazisinde demir çitlerle çevrili arılıktaki 107 kovan arı, ayıların saldırısı sonucu paramparça edildi. Bu durum, Akın’ın on yıllık emeğinin yok olmasına neden oldu. Akın, “Adeta bir savaş alanı gibiydi” şeklinde yaşadığı dehşeti dile getirdi. Ayıların, kovanları telef etmesinin yanı sıra yaklaşık olarak 800 kg balı tükettiğini de ifade eden Akın, “Yaban hayatını koruyalım derken geçimini arıcılıkla sağlayanlarında can ve mal güvenliği göz ardı edilmemeli, ayıların yaşamları koruma altında. Ya bizim emeklerimiz ne olacak? Artık canımız yandı 5 yıl öncede ayı saldırısı olmuş yine zarar vermişti. Ayıyı öldürmek kanunlara göre yasak ve hapis cezası var.  Peki bizim gibi üreticilerin bu mağduriyeti ne olacak? 10 yıllık emeğimiz yok oldu, devletin ilgili kurumlarından zararımızın ve mağduriyetimizin giderilmesi için destek bekliyoruz.” dedi.

Halit Akın, bu durumu yetkili mercilere bildirdiğini ve yaban hayatının korunurken üreticilerin ve köylülerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AlucraHaber.Com

REKLAM ALANI