21 yıllık AKP iktidarında Giresun yok!

Giresun İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısında, CHP Grup Başkanı Mehmet Yılmaz’ın yaptığı konuşmada, Giresun’un 2023 yılı değerlendirmesi ve şehrin karşılaştığı sorunlar ele alındı.

21 yıllık AKP iktidarında Giresun yok!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.12.2023
125
A+
A-

Mehmet Yılmaz, konuşmasında 21 yıllık AKP iktidarı sürecinde Giresun’un birçok alanda olumsuz etkilendiğini belirterek, özellikle Torul-Tirebolu Demiryolu Projesi ve Torul-Tirebolu Karayolu İyileştirmesi gibi stratejik projelerin ertelendiğine dikkat çekti. Harşıt Vadisi üzerinden geçmesi planlanan demiryolu projesinin, Giresun’un tarihi bağlantılarından birini kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Yılmaz, 86 km’lik Torul-Tirebolu Karayolu İyileştirmesi projesinin yapılamamasına ve sürekli olarak gündeme getirilmesine rağmen bir sonuca ulaşılamamasına da değindi. Ayrıca, Pınarlar Tüneli ve Giresun-Dereli-Ş.karahisar-Sivas-Mersin Limanı’na bağlayan yolun önemine vurgu yaparak bu projelerin hala hayata geçirilememesini eleştirdi.

Samsun-Sarp Karayolu Projesi’nin deniz dolgusuyla gerçekleştirilerek çevresel ve mühendislik sorunlara neden olduğunu belirten Yılmaz, Giresun’un kıyılarındaki katliamın, şimdi de “Çevre Yolu Projeleri” adı altında geçiştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Ayrıca, Giresun’un yaşamsal projelerinden biri olan Güney Çevre Yolu’nun önemine değinen Yılmaz, projenin dikkate alınmayarak unutulduğunu ve sürekli olarak projenin hayata geçirilmesi için çaba harcandığını belirtti.

Kültür-Sanat yaşamının 12 yıldır salonsuzluktan dolayı söndürüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, Giresun halkının beklediği Kültür Merkezi Projesi’nin ihalesinin yılan hikayesine döndüğünü söyledi. Ayrıca, İkisu İçme Suyu projesinin de yıllardır tamamlanamadığını dile getirdi.

Yılmaz, konuşmasında tüm bu sorunlara rağmen mücadelelerine devam edeceklerini ve Giresun’un ertelenen projelerinin tamamlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

REKLAM ALANI