Atatürk’ün Giresun’a gelişi coşkuyla kutlanacak

Giresun’da, 19 Eylül Perşembe günü, Gaziler Günü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre gelişinin 100. yıl dönümü münasebetiyle (Şeref Günü) bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Atatürk’ün Giresun’a gelişi coşkuyla kutlanacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.09.2024
12
A+
A-

Etkinlikler, tüm Giresun halkını bir araya getirerek kahramanlarımıza saygı duruşunda bulunacak.

“KAHRAMANLARLA YÜRÜYORUZ” KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Etkinlikler, saat 10:00’da Debboy Mevkii’nden başlayacak olan kortej yürüyüşüyle start alacak. Atatürk Meydanı’na kadar sürecek bu yürüyüşte, vatandaşlar kahramanlarımızla birlikte yürüyecek.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ VE SPOR MÜSABAKALARI

Saat 10:30’da Atatürk Meydanı’nda gazilerimizin anısına çelenkler sunulacak ve ardından İstiklal Marşı okunarak günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapılacak. Gaziler arası düzenlenen spor müsabakalarında dereceye girenlere ödüller verilecek.

ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN TEMSİLİ TÖRENİ

Saat 11:00’de Liman sahasında Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 100. yılı, şiirler ve halk oyunları gösterileri eşliğinde kutlanacak. Atatürk’ün bayrağı, bir gazi tarafından rıhtıma getirilip Vali’ye teslim edilecek.

MİLLET BAHÇESİ PROGRAMI

Saat 11:30’da Millet Bahçesi’nde, merhum doktor Necdet Otaman’ın ve Atatürk’ün tarihi konuşmaları okunacak. Giresun Valisi’nin konuşmasıyla program devam edecek.

KIBRIS GAZİLERİNE ÖZEL PROGRAM

Saat 14:00’de Giresun İl Özel İdaresi Çotanak Konferans Salonu’nda, “Kahramanlığın 50. Yılı” kapsamında Kıbrıs gazilerimizle ilgili belgesel film gösterilecek ve gazilere hediyeler takdim edilecek.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.