Balıkçılardan sert tepki: “Bize sadaka mı veriyorsunuz?”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın küçük ölçekli balıkçılara yönelik destekleri artıracağını açıklaması, balıkçılar tarafından sert eleştirilerle karşılandı.

Balıkçılardan sert tepki: “Bize sadaka mı veriyorsunuz?”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.09.2024
22
A+
A-

2025 ve 2026 yıllarında yüzde 43 ile yüzde 100 oranında artırılacak desteklerin yetersiz olduğunu belirten balıkçılar, “Bize sadaka mı veriyorsunuz?” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

DESTEKLER ARTIRILDI, AMA BALIKÇILAR MEMNUN DEĞİL

Resmî Gazete’de yayımlanan Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği ile 12 metre altındaki teknelere ve iç sularda avlanan balıkçılara yönelik desteklerin 2025 ve 2026’da artırılacağı duyuruldu. Buna göre, en düşük destek tutarı 5 bin lira, en yüksek 12 bin lira olacak. Ancak balıkçılar, bu desteklerin maliyetleri karşılamaktan uzak olduğunu belirterek tepki gösterdi.

KADIN BALIKÇILARA YÜZDE 35 FAZLA DESTEK

Tebliğ kapsamında kadın balıkçılara pozitif ayrımcılık uygulanarak desteklerin yüzde 35 artırılacağı belirtildi. Bu artışla birlikte kadın balıkçılara en düşük 6 bin 700 lira, en yüksek 16 bin 200 lira destek sağlanacak. Ancak bu pozitif ayrımcılık dahi balıkçılardan gelen eleştirilerin önüne geçemedi.

“MALİYETLER KARŞISINDA DESTEKLER YETERSİZ”

Balıkçılar, Bakanlık tarafından yapılan bu düzenlemeyi yetersiz bulduklarını ifade etti. Artan mazot, bakım ve ekipman maliyetleri karşısında verilen desteklerin yetersiz kaldığını savunan balıkçılar, daha kapsamlı ve gerçekçi bir destek talep ediyor.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.