DOKA ve KTÜ, “Siber Güvenlik Protokolü” İmzaladı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Üniversitesi arasında Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında “Siber Güvenlik Eğitimi” iş birliği protokolü imzalandı.

DOKA ve KTÜ, “Siber Güvenlik Protokolü” İmzaladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.07.2024
5
A+
A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük makamında düzenlenen protokol imza törenine Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar, üniversite ve ajans yetkileri katıldı.

Trabzon Üniversitesi Rektörlük makamında düzenlenen protokol imza törenine ise Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar, üniversite ve ajans yetkileri katıldı.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı; ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması hedefine yönelik olarak üniversitede öğrenim gören öğrencilerin Dijital Teknolojiler, Siber Güvenlik ve Yazılım alanlarında istihdam edilmesine katkı sağlamak, inovatif fikirlerin ürün veya hizmete dönüşmesini sağlamak ve teknogirişimcilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülecek.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez Trabzon’da uygulanacak olan program kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde öğrenim gören lisans düzeyindeki öğrencilere siber güvenlik eğitimleri verilecek.

Yaklaşık 200 saatlik yüz yüze Siber Güvenlik Uzmanlığına Hazırlık, Beyaz Şapkalı Hacker, Sızma Testi, Adli Analiz, Tersine Mühendislik, Malware Analizi, Web Güvenliği, Bilişim Hukuku, Saldırı Tespit ve Kayıt Yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. Web Güvenliği, Zararlı Yazılım Analizi, Yapay Zeka ve Blok Zincir, Mobil Uygulama ve Oyun Geliştirme konuları ise halihazırda uzmanlaşılan 4 tematik alandır.

Vizyon buluşmaları, proje yarışmaları (Teamscamp), eğitim kampları (Bootcamp), saha gezileri ve konferans gibi çeşitli faaliyetlerinden oluşan program tamamen ücretsiz olup yaklaşık 18 ay sürecek. Teknik eğitimlerde başarı gösteren öğrencilere Türkiye Siber Kümesine üye firmalarda ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapma ve istihdam imkânı sağlanacak. Bugüne kadar 9 Kalkınma Ajansı tarafından 19 ilde uygulanan program sonucunda 1000’den fazla öğrenciye 120 eğitim verilmiş olup 200’ün üzerinde öğrencinin istihdamına katkı sağlanmış ve 7 genç girişimci ortaya çıkmıştır.

Siber Vatan Programı ile birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gençlerin yüksek teknolojili sektörlerde istihdam edilebilmelerine önemli katkı sağlanması hedefleniyor.

REKLAM ALANI