Dokuz ürün tescillendi, sıra Tirebolu Çayı’nda

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Giresun’a özgü ürünlerin coğrafi işaret tescillenmesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Dokuz ürün tescillendi, sıra Tirebolu Çayı’nda
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2024
24
A+
A-

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı N. Şükrü Ataün ve İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, coğrafi işaret proje biriminin çalışmaları değerlendirildi ve emeği geçenler plaketle ödüllendirildi.

TESCİL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, Çamoluk Şeker Fasulyesi ile başlayan tescil sürecinde bugüne kadar dokuz ürünün coğrafi işaret aldığını belirtti. Dr. Angın, Giresun’a özgü yaklaşık yirmi ürün bulunduğunu ve bu ürünlerin tescil sürecinin devam ettiğini söyledi. Özellikle Tirebolu Çayı için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Angın, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ MARKALAŞMA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, coğrafi işaret tescilinin Giresun’a özgü ürünlerin markalaşması ve ticari kazançlarının artırılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Çakırmelikoğlu, tescil çalışmalarına katkı sağlayan proje birimi üyeleri Dr. Malik Arsal Köse, Yüksek Ziraat Mühendisi Mustafa Özgür Güral, Ziraat Mühendisi Ahmet Cem Sarıaydın, Gıda Mühendisi Barış Yaramış, Ziraat Mühendisi Aykut Bekdemir ve Ziraat Mühendisi Şaduman Keserüçüncü’ye teşekkürlerini iletti.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.