Efsane Kasım indirimlerine dikkat!

Ticaret Bakanlığı, “efsane kasım indirimleri” adı altında düzenlenen kampanyalarla ilgili olarak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.

Efsane Kasım indirimlerine dikkat!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.11.2023
69
A+
A-

Ayrıca, satıcıların indirimlerin başlangıç ve bitiş tarihlerini ve sınırlı sayıdaki ürün veya hizmet miktarını net bir şekilde belirtmeleri gerektiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, tüketicilerin mağduriyet yaşamamaları için ticaret etiğine uygun olmayan ticari uygulamalarla ilgili çalışmaların devam ettiği vurgulandı. Ayrıca, “efsane kasım indirimleri” gibi satış kampanyalarının dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de yaygın bir pazarlama yöntemi olduğu ifade edildi. Bu kampanyaların, tüketicilere kolay ve uygun fiyatlarla geniş ürün yelpazesine erişim sağladığı, ancak aynı zamanda bazı tüketici mağduriyetlerine neden olabileceği belirtildi. Özellikle kasım ayı boyunca yoğun bir şekilde internet ve mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilen indirim kampanyalarında tüketicilerin mağduriyet yaşamamaları için satıcı veya sağlayıcıların bazı önemli noktalara dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

REKLAM ALANI