Eğitim-İş: Eğitim sistemi ağır yara aldı

Yeni dönemde eğitimde büyüyen sorunlar

Eğitim-İş: Eğitim sistemi ağır yara aldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.09.2024
14
A+
A-

Eğitim-İş Şube Yönetimi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışıyla birlikte eğitim sisteminde giderek büyüyen sorunlara dikkat çekti. Yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimi siyasallaştırdığı vurgulanarak, yeni dönemde öğrencileri ve öğretmenleri bekleyen ciddi zorluklar sıralandı. Eğitim-İş, bu sorunların çözülmediği gibi daha da derinleştiğini ifade etti.

“BESLENME VE ULAŞIM KRİZİ VELİLERİN KÂBUSU OLACAK”

Açıklamada, ekonomik krizle birlikte velilerin beslenme ve ulaşım masraflarını karşılayamadığına dikkat çekildi. “Çocuklar, musluklardan su içmek zorunda kalıyor, beslenme çantaları dolmuyor, veliler kırtasiye masraflarıyla boğuşuyor” denilerek, eğitimin bir kamu hizmeti olarak öğrencilere sunulmadığı belirtildi.

ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI DERİNLEŞİYOR

Eğitim-İş, öğretmenlerin de yeni dönemde ekonomik sıkıntılar ve meslek kanunuyla ilgili endişeler yaşadığını ifade etti. “Öğretmenler arasındaki kadrolu, ücretli, sözleşmeli ayrımlar ortadan kaldırılmadı, aksine meslek kanunu adı altında yeni ayrımlar getirildi. Bu durum, okullardaki çalışma barışını daha da zedeleyecek” denildi.

LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM MÜCADELESİ

Eğitim-İş, laik ve bilimsel eğitim için mücadele edeceklerini belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı’nın ortaöğretim kademesindeki “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temalı dersinin tarihsel gerçeklikleri çarpıttığını ve Atatürk’ün bilinçli olarak eksik bırakıldığını vurguladı. İlk derslerinde Cumhuriyet ve bağımsızlık temalarının işleneceğini duyurdular.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.