Giresun’da ilk hastalıktan ari işletmeye sağlık sertifikası verildi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bulancak ilçesi Talipli köyünde faaliyet gösteren bir büyükbaş hayvancılık işletmesine, “Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası” verdi. Bu sertifika, Giresun’da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Giresun’da ilk hastalıktan ari işletmeye sağlık sertifikası verildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2024
14
A+
A-

İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, bu gelişmenin 2024-2028 Hayvancılık Politikaları Yol Haritası’nın önemli bir adımı olduğunu belirtti. 2024 yılı Mart ayından itibaren başlatılan çalışmaların sonucunda, Giresun’da hastalıktan ari işletme sayısının artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Angın, yıl sonuna kadar 2 işletmeye daha sağlık sertifikası verileceğini söyledi. 2025 yılında da bu çalışmalara devam edileceği vurgulandı.

ZONOZ HASTALIKLARINA KARŞI GÜVENCE

Angın, hastalıktan ari işletmelerin, tüberküloz ve bruselloz gibi hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıkların bulunmadığı işletmeler olduğunu belirtti. Bu işletmelerde bulunan hayvanlar düzenli testlere tabi tutulmakta ve yeni hayvanlar, karantina süreçleriyle güvence altına alınmaktadır.

ARI İŞLETMELERE ÖZEL DESTEKLER

Hastalıktan ari işletmelere sağlanan avantajlardan bahseden Angın, 2024 yılında dişi buzağılara 4 bin lira ilave nakdi destek sağlanacağını, ayrıca 2025 yılında ari işletmelerin damızlık hayvan ithalatı yapabileceğini söyledi. Hayvancılık kredilerinde sübvansiyon oranının artırılacağı ve TKDK’nın ari işletmelerin proje taleplerine öncelik vereceği de ifade edildi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.