Giresun’da Salep üretimine büyük hibe desteği

Bu proje ile salep yetiştiriciliği yaygınlaştırılarak başarılı sonuçlar elde edildi.

Giresun’da Salep üretimine büyük hibe desteği
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.08.2024
31
A+
A-

2023 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hazırladığı “Giresun İlinde Salep Üretimini Geliştirme” alt projesi ile 43 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli toplam bin 325 kg salep yumrusu dağıtıldı.

Bu proje ile salep yetiştiriciliği yaygınlaştırılarak başarılı sonuçlar elde edildi.

ÜRETİCİ SAYISI ARTIYOR

Projenin başarısı ile birlikte salep yetiştiriciliğine olan ilgi arttı. Giresun’da salep yetiştiriciliği yapılan sahaların genişletilmesi, kırsal alanlarda gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve bölge ekonomisine katma değer kazandırılması amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2024 yılı bütçesinden yüzde 50 hibe desteği sağlamayı kararlaştırdı.

TİREBOLU’DA DAĞITIM

Bu kapsamda, havza bazlı destekleme modeli doğrultusunda, Tirebolu ilçesindeki 19 üreticiye yüzde 50 hibe ile 220 kg Serapias vomeracea türü salep yumrusu dağıtımı gerçekleştirildi. Üreticiler, bu yumruları 550 m² alanda ekim yapacaklar.

İZİN GEREKLİLİĞİ

Salep yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerin, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları ve ‘Salep Üretimi Başvuru Formu’nu doldurmaları gerekiyor. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri gerekli incelemeleri yaparak izin veriyor ve salep üretiminin belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

REKLAM ALANI