Giresun’da taksi ücretlerine zam geldi

Giresun’da taksimetre ücretlerine yapılan zam kararı, taksiciler tarafından uygulamaya kondu. Yeni fiyatlarla birlikte taksimetrelerde değişiklik yapıldı ve güncel tarifeler yürürlüğe girdi.

Giresun’da taksi ücretlerine zam geldi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.05.2024
88
A+
A-

Yapılan düzenlemeye göre, taksimetre açılış ücreti 50 TL’den 70 TL’ye yükseltildi. Kilometre başına ücret ise 20 TL’den 30 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca, kısa mesafe yolculuklar için belirlenen minimum ücret de 90 TL olarak güncellendi.

Taksiciler, yeni ücret tarifesiyle birlikte taksimetrelerini güncelleyerek yolcu taşıma işlemlerine başladı. Bu zammın, enflasyon ve artan maliyetler karşısında zorunlu bir düzenleme olduğunu belirten taksiciler, yolcuların da bu değişikliğe uyum sağlamalarını beklediklerini ifade etti.

Güncellenen fiyatlarla birlikte Giresun’da hizmet vermeye devam eden taksiler, daha sürdürülebilir bir hizmet sunmayı hedefliyor. Ancak, zam kararı taksicilerin yanı sıra taksi kullanıcıları arasında da farklı tepkilere neden oldu. Birçok yolcu, artan maliyetlerin hizmet sektörüne yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirterek yeni tarifelere uyum sağlamak durumunda olduklarını ifade etti.

REKLAM ALANI