Güzel sözler

Yayınlama: 03.05.2024
41
A+
A-

Hayat, bir film şeridi gibi göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidiyor. Kimileri için zaman yavaş ve huzurlu akarken, kimileri için bu süreç, bir işkenceden farksız. Fakat bunu hissettiren, aslında yaşamak yerine sadece izlemekten ibaret. Hayatı seyretmeyi bırakıp yaşamaya başladığınızda, zamanın ne kadar hızlı aktığını göreceksiniz.

 

İnsanoğlu, can dediğimiz o kuşun gelip konmasını keyifle izlerken, zamanı geldiğinde bir anda kanatlanıp uçtuğuna şahit olur. Geriye yalnızca bir boşluk ve soğuk bir rüzgar kalır.

 

Gerçekler yakıcıdır, yalanlar ise şefkatli bir dokunuş gibidir. Rüyalar ise bizi kafese hapseder. Gerçeklerden kaçmak için yalanlara sığınmak, uzun vadede daha büyük bir esaret yaratır. Yaşamımızın her anı, sadece bir geçiş süreci ve bu süreçler, bizi ilerleyen zamanlarda büyük engellerle karşılaştırabilir.

 

Hayatın med-cezir gibi inişli çıkışlı olduğu doğru. Ancak bu dalgalanmalara bakış açısı, neyin kıymetli olduğunu belirler. Dünya üzerinde değer verilen birçok şey aslında o kadar da değerli değildir. Her şey, perspektife bağlı olarak değişir.

 

Gökyüzündeki bulutlar, içimize soğuk bir ürperti gönderir. İnsanın içindeki umutlar ise, sıcaklıkla dolup taşmalıdır. Çünkü hayat, ancak onu dolu dolu yaşarsak, anlam kazanır. Yoksa film şeridinin sonunda, elimizde kalan sadece boş kareler olur.

REKLAM ALANI