Kasap: Savaşların esas mağduru kadınlar ve çocuklardır

Giresun İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve TDV Kadın Kolları koordinesinde “Savaş, Göç ve Kadın“ temalı panel gerçekleştirildi.

Kasap: Savaşların esas mağduru kadınlar ve çocuklardır
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.03.2024
28
A+
A-

Giresun İl Müftülüğünce “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla “Savaş, Göç ve Kadın” temalı etkinlik düzenlendi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile TDV Kadın Kolları Giresun Şubesi koordinesinde Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül insanlığın kadın hakları konusunda çetin bir imtihandan geçtiğini ifade etti.

“İSLAMİYET’İN MUHATABI, KADINIYLA ERKEĞİYLE İNSANDIR”

Kadına karşı ayrımcılığın büyük bir vebal olduğunu belirten İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, “Dünyanın birçok yerinde savaş, şiddet ve zorbalık herkesten çok kadınları vuruyor. Acıyla kıvranan, hapsedilen, göçe zorlanan kadınlar yardım bekliyor. Hızlı ve çarpık kentleşme, göç, zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklar, yoksulluk, tüketim kültürü ve ahlaki erozyon gibi çağımıza damgasını vuran sosyal problemlerin belki de en başında şiddet gelmektedir.

İl Müftülüğü olarak, İslam’ın kadın için merhamet ve adaleti öngören mesajını toplumun her tabakasına ulaştırma konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme çabası içerisindeyiz.” dedi.

“SAVAŞ VE GÖÇ EN ÇOK KADIN VE ÇOCUKLARI ETKİLİYOR ”

Ardından söz alan Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Şube Başkanı Nihal Kasap, “Savaş, Göç ve Kadın” konulu konuşma yaptı.

İnsan eliyle oluşturulan kitlesel travmalardan en büyüğünün savaşlar olduğunu vurgulayan TDV Kadın Kolları Şube Başkanı Kasap, “Savaş sadece maruz kalan insanları değil, gören, duyan, anlatıldığına şahit olan herkesi derinden etkileyen ağır bir olaydır. Savaşa maruz kalma, çatışma bölgelerinde yaşama veya bu bölgelerden uzaklaşmak zorunda kalma gibi risk taşıyan olaylar kadınlar ve çocukları derinden etkilemektedir.

Tarih boyunca yanlış yorumlar, ağır kültürel hasarlar, hiçbir sorgu ve eleştiriye geçit vermeyen kabuller en çok kadınları ve çocukları yaralamıştır.  Hiçbir şart ve gerekçe masum bir insana iyilik eli uzatmaya mani olmamalıdır.

Bizler insanlığın hizmetinde olma gayesiyle çalışan bir iyilik hareketinin temsilcileri olarak savaştan etkilenen kadınlara ve çocuklara yönelik bir çok faaliyet gerçekleştirmekteyiz. Savaş mağduru ailelerin toplumsal hayata uyum sağlaması, eğitim hayatlarına katkıda bulunulması, ailelerin sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları giderici sosyal destek ve koordinasyon, ayni ve nakdi yardım çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.” diye konuştu.

Programa ADRB vaizleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI