Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Giresun’da gıda teknolojisi atağı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı’nda, gıda ve gastronomi sektörüne yönelik kalkınma ajansları eliyle yürütülen 680 projeye 3,2 milyar liralık destek sağlandığını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Giresun’da gıda teknolojisi atağı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.07.2024
90
A+
A-

Bu desteklerle birlikte 5 milyar liralık yatırım hacmi oluşturuldu.

GİRESUN’A ÖZEL VURGU

Bakan Kacır, Giresun’da gıda test ve analiz laboratuvarlarının devreye alındığını belirtti. Bu laboratuvarlar, Giresun’un gıda sanayiinde ileri teknolojiyle üretim yapmasına olanak sağlıyor. “Giresun’da attığımız bu adımlarla, gıda sanayimizin üretim kabiliyetlerini teknoloji geliştirme altyapımız ile destekliyoruz” dedi.

GIDA SEKTÖRÜNDE AR-GE DESTEĞİ

Kacır, gıda sektöründe bilim ve teknolojiye dayalı üretimin önceliklendirildiğini belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda, gıda sektörümüzde Ar-Ge odaklı üretimi daha da ileriye taşıyoruz. Gıda sektörünün teknoloji ve inovasyon odaklı dönüşümüne öncülük eden 60 Ar-Ge merkezi ve tekno parklarımız bünyesinde 161 teknoloji girişimine destek sunuyoruz” dedi.

GİRESUN’DA YENİ YATIRIMLAR

Kacır, Türkiye’nin tarım ve gıda sektöründe ihtisaslaşmış ilk ve tek teknoparkı olan Mersin Agropark’ı kurarak, gıda ve tarım teknolojilerinde yeni girişimlerin filizlenmesini sağladıklarını söyledi. Giresun’da da benzer yatırımların hızla devam ettiğini ve bölgenin gıda sanayiinde önemli bir merkez haline geleceğini vurguladı.

ANADOLU’NUN LEZZETLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Bakan Kacır, “Anadoludakiler” projesiyle Anadolu’nun mutfak kültürünün zenginliğinin gün yüzüne çıktığını belirtti. “Anadolu’nun bereketli topraklarında yeşeren ürünleri bir araya getirerek, ülkemiz ve dünya ile paylaşıyoruz. Gerçekleştirilecek her türlü girişimi tüm imkanlarımızla destekliyoruz” dedi.

KALKINMA HAMLESİ

Kacır, “Yerel ve geleneksel değerlerimizi yenilik ve teknolojiyle buluşturmayı önceleyen ‘Yerel Kalkınma Hamlesi’ vizyonumuz doğrultusunda gıda ve gastronomi sektörüne yönelik kalkınma ajansları eliyle yürütülen 680 projeye 3,2 milyar liralık destek sağladık” diyerek, bu projelerin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

REKLAM ALANI