Giresun Işık Gazetesi

Sıfır Atık Müdürlüğü’nden yeni proje

Giresun Belediyesi, çevreye duyarlı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Belediye Başkanı Fuat Köse’nin öncülüğünde, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni projeyle, şehrin farklı noktalarındaki atıklar artık Mobil Sıfır Atık Toplama Aracı ile toplanıyor.

ATIK YAĞLARA KARŞI ÖNEMLİ ADIM
Belediye, özellikle lavabolara dökülen atık yağların çevreye verdiği zararlar konusunda hassasiyet gösteriyor. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirletebileceği gerçeği üzerine duran yetkililer, vatandaşlara atık yağlarını biriktirip belediyeye teslim etmeleri için çağrıda bulundu.

ÇEVRE DOSTU GİRESUN HALKINA TEŞEKKÜR
Belediye yetkilileri, çevre bilincine sahip Giresun halkına teşekkür ederek, bu projeyle doğal kaynakların korunmasına ve geri dönüşümün teşvik edilmesine katkı sağlandığını belirtti. Ayrıca, vatandaşların daha temiz bir Giresun için duyarlılıklarını artırmaları gerektiği vurgulandı.

VATANDAŞTAN DESTEK
Giresun’da hayata geçirilen bu uygulama, şehir halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Çevre bilincine sahip vatandaşlar, bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini ve belediyeye destek verdiklerini ifade ettiler.

 

 

Exit mobile version