Tirebolu için muhteşem projeleri var!

AK Parti Tirebolu Belediye Başkan aday adayı Sedat Murat Bayrak, Tirebolu için muhteşem bir proje açıkladı.

Tirebolu için muhteşem projeleri var!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.12.2023
202
A+
A-

Bayrak Tirebolu’yu uluslararası düzeyde vitrine taşıyacak projeleri olduğunu söyledi ve bazılarını kamuoyuyla paylaştı. En önemlilerinden birinin Adakale ve Kanal Akvaryum ikilisi olduğunu belirten Bayrak, zaten bir yarımada olan Tirebolu Kalesi’nin ana kara ile bağlantısını, karayolu tarafından,  yola paralel bir şekilde kazarak 7 m. genişliğinde 7 m derinliğinde bir kanal açarak, deniz suyunu bu kanalın içine alacaklarını ve böylelikle kalenin ada olacağını kaydetti.

Aday adayı Bayrak, kanalın üstünü ve altını cam kaplayacaklarını ve gerekli filtrelendirme, iklimlendirme ve ışıklandırma işlemlerini yaptıktan sonra,  ‘Tirevaryum’ adı altında dev bir akvaryum oluşturacaklarnı, içine koyacakları çekiç baş, vatoz, kılıç balığı, yunus, köpek balığı, vb. büyük deniz canlılarını sergileyen bir Kanal Akvaryum a sahip olacaklarını, üstünü ve civarını kafe restoran olarak hizmete açacaklarını ifade etti.

Aynı zamanda profesyonel deniz altı dalış turizminin de kanal etrafında ve içinde yapılabileceğini belirten Bayrak, İstanbul’dan getirilecek bir boğaz vapurunun bu Adakale-Tirevaryum (Kanal Akvaryum) Kompleksine dahil edilerek, liman içinde kafe restoran olarak faaliyet göstereceğini belirtti. Üçkale Projesiyle, Andoz, Bedrama ve Fener Kaleleri’nde restorasyon ve arkeolojik kazılar başlatarak,  Üç Kale’nin çıkan tarihi eserlerin sergilendiği müzeler haline getirileceğini, özellikle Fener (Merkez) Kalesi’nin surlarının üstüne, tarihi dokuyu bozmayacak şekilde teras yapılarak, kafe restoran olarak hizmete açılacağını ifade eden Bayrak, “ayrıca Renkli Şehir Projesi kapsamında tüm Tirebolu’nun, İtalya’nın Portofino’su, Cinque Terre’si gibi rengarenk boyanması, şehrimizi çok öne çıkaracaktır” dedi.

Tirebolu Belediye Başkan aday adayı Sedat Murat Bayrak, Plajlara Mavi Bayrak, Ayana Kule, Tirebolu Marina, vb. birçok projelerinin kendi kendini finanse edecek projeler olduğunu ifade ederek, Tirebolu’nun ülkemizin turizm vitrininde başrole layık olduğunu ve kendisinin memleketinin bu hakkını aradığını söyledi. Bahsedilen bu öncü projelerle bir cazibe merkezi haline dönüşecek ilçemize, devam eden süreçte tamamlayıcı özel sektör yatırımları da hızla gelecek ve Tirebolu’muzun kısa sürede kara bulutları dağılıp çehresi değişecek, biz Cumhurbaşkanımızın yolundayız, Ak Parti olarak bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. ‘Türkiye Yüzyılı Tirebolu yüzyılı olacak inşallah” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI